TRAČAK NADE

Samo jedna stvar ide na ruku Dinamu protiv Arsenala!

15.09.2015 u 12:16

Bionic
Reading

Nogometaši engleskog Arsenala bit će apsolutni favoriti u dvoboju protiv Dinama ove srijede, no misli će im sigurno biti već na gradskom derbiju protiv Chelseaja u subotu i to bi mogla biti prilika hrvatskom prvaku...

Dinamo ovaj tjedan započinje svoj peti nastup u Ligi prvaka. Skupina dosad definitivno najteža, s klubovima koji svake godine igraju bitnu ulogu u elitnom klupskom nogometnom natjecanju.

Pred Mamićevim izabranicima zato nema pritiska, jer protivnici će biti apsolutni favoriti u svakom dvoboju, čak i grčki Olympiakos, a o Arsenalu ove srijede da ne govorimo.

'Rezultat je bitan, moramo dobro započeti natjecanje da bismo se borili s Bayernom za prvo mjesto,' izjavio je Arsene Wenger uoči okršaja na Maksimiru.

No, francuskom stručnjaku ipak neće biti lako motivirati svoje nogometaše, bez obzira što se radi o otvaranju najprestižnijeg klupskog natjecanja na svijetu. Naime, Arsenal u subotu igra gradski derbi protiv Chelseaja, a rivalitet ova dva kluba ogroman je posljednjih godina, što je viđeno i u Community Shieldu na otvaranju sezone, a odnos Wengera i Mourinha gori je nego ikad. Tko izgubi u ovom dvoboju, naći će se u značajnom zaostatku za Cityjem i odmah u problemima na početku Premiershipa.

Kad bi morali birati koga će pobijediti ovaj tjedan, Wenger i njegovi igrači definitivno bi izabrali Chelsea i to je prilika za Dinamo. Misli će na terenu sigurno već biti usmjerene prema Stamford Bridgeu, a kad nisi sto posto u utakmici, tada počinju nevolje.

Što se sastava Arsenala tiče, tu ne možemo gajiti veliku nadu. Tko god istrči kvaliteta će biti na njegovoj strani. Mertesacker neće igrati, ali 'topnici' će obranu uspjeti zakrpati te je samo pitanje hoće li Walcott dobiti priliku od prve minute, na stadionu na kojem je jednom davno utrpao Hrvatskoj tri komada. No hoće li Theo i njegovi suigrači ozbiljno shvatiti nepoznate im suparnike u modrim dresovima? Nadajmo se da neće...