SITUACIJA SE OKRENULA

Dinamu utrpali devet golova, ali sada su doživjeli krah!

28.08.2015 u 17:10

Bionic
Reading

Nogometaši Red Bull Sazburga možda su bili dominantna sila u Dinamovoj skupini Europske lige prošle sezone, no ove su na neslavan način ispali iz svih europskih natjecanja...

Salzburg je izgledao sjajno u utakmicama protiv Dinama, o čemu svjedoče pobjede 4:2 i čak 5:1 na Maksimiru koje su ga odvele u nokaut fazu Europske lige prošle sezone.

No, ove sezone austrijskom prvaku dogodio se europski debakl. Prvo je Red Bull u 3. pretkolu Lige prvaka ispao u dvije utakmice od švedskog Malmoa, da bi zatim u završnoj rundi razigravanja za Europsku ligu ispao od Dinama Minsk.

Protiv Bjelorusa su ganjali ovog četvrtka zaostatak 0:2 iz prve utakmice, uspjeli ući u produžetke, da bi zatim promašili tri penala i ispali nakon udaraca s bijele točke.

Unatoč debaklu, trener Peter Zeidler dobio je podršku uprave.

'Našu ćemo energiju trošiti na razvoj, a nećemo ju trošiti na razmišljanje što napraviti s trenerom,' kaže direktor Jochen Sauer.

Salzburg je prošle zime ostao bez Kevina Kampla, ali u momčadi je još uvijek sjajni Jonathan Soriano, koji je brutalno natrpao Dinamo prošle jeseni. Ipak, 'modri' su sada u Ligi prvaka, a Austrijancima ostaje tek posvetiti se domaćem prvenstvu...