OTPALA NAJBOLJA OPCIJA

Ždrijeb Lige prvaka Dinamu je sada dodatno otežan!

27.08.2015 u 09:21

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama po peti su put izborili plasman u grupnu fazu elitnog klupskog nogometnog natjecanja, a tamo će ih čekati iznimno zahtjevni protivnici, posebno nakon što je opcija Basel otpala u utorak navečer...

Dinamo je odradio posao bez pogreške u kvalifikacijama za Ligu prvaka, osigurao minimalno 14 milijuna eura prihoda te svojim navijačima osigurao još barem šest europskih utakmica i to na najvišem mogućem nivou.

No, u Maksimiru već punih 45 godina čekaju europsko proljeće i voljeli bi to prokletstvo konačno srušiti ove jeseni. To definitivno neće biti lagano nakon rezultata kvalifikacija Lige prvaka u utorak navečer koji su uklonili najbolju opciju za eventualno osiguranje trećeg mjesta u skupini i nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

Naime, Basel je u utorak ispao od Maccabija iz Tel Aviva i tako znatno pojačao izbor Dinamovih protivnika. Po Uefi dobro rangiran, a po igri ispod nivoa, švicarski predstavnik nalazio se u trećoj jakosnoj skupini i definitivno bi bio protivnik po mjeri Dinama i odlična prilika za 'prezimljavanje' da ga se izvuklo, unatoč nekim impresivnim nastupima protiv Liverpoola i Manchester Uniteda u prošlosti.



Umjesto Basela, sada je potencijalni protivnik Dinamu postala talijanska Roma, ekipa s kojom će biti izuzetno teško igrati. 'Modri' se nalaze u najslabijoj jakosnoj skupini, a u one tri jače svi protivnici djeluju iznimno moćno.

Trener Zoran Mamić poželio je Real i Bayern, no ako bi 'modri' išli na prolaz, trebat će im ipak lakše opcije. PSV, Šahtar (ako Bayer Leverkusen ispadne) te Olympiacos bili bi ždrijeb koji možda 'modrima' ne bi ponudio jasnu šansu za nastavak natjecanja, ali barem bi se moglo nadigravati s tim klubovima.

Podsjetimo, Dinamo od 1999. godine čeka na pobjedu u grupnoj fazi Lige prvaka, a iako je sportski vjerovati u uspjeh svoje momčadi, jasno je da će o ždrijebu ovisiti hoće li trijumf nakon 16 godina čekanja konačno doći ove jeseni...

Liga prvaka, ždrijeb skupina

prva jakosna skupina, prvaci: Barcelona, Bayern, Chelsea, Benfica, PSG, Juventus, Zenit, PSV

druga jakosna skupina: Real, Atletico, Porto, Arsenal, Manchester United, Valencia, Manchester City, Bayer L. (ako ispadne, onda Šahtar)

treća jakosna skupina
: Šahtar (Lazio ako prođe), Sevilla, Lyon, Dinamo K., Olympiacos, Sporting (ili CSKA Moskva), Galatasaray, Roma

četvrta jakosna skupina
: APOEL (ili Astana), BATE Borisov (ili Partizan), Borussia M., Wolfsburg, Dinamo, Maccabbi T., Gent, Malmo