VODILI 3:0...

Dinamo 'preživio' čudesnu utakmicu u Norveškoj

04.08.2015 u 20:56

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama nakon najluđe utakmice u svojoj novijoj povijesti slave prolazak u završnu fazu kvalifikacija za Ligu prvaka

Šest golova, tri kaznena udarca, crveni karton... Sve je to pisalo u zapletu norveške drame u kojoj je Dinamo protiv Moldea vodio 3:0, da bi na kraju završilo 3:3. Tako je Dinamo prošao dalje zbog (prvi dvoboj 1:1) više golova u gostima i osigurao si još osam europskih utakmica ove sezone.

Prvi penal (vrlo dvojben) za domaćina dosuđen je već u osmoj minuti, no prvi izvođeč večeri Kamara prebacio je gol. Da je pucao samo malo više prebacio bi i stadion... Tada je krenuo uragan Dinama koji je u idućih 15 minuta, činilo se, riješio sve dileme oko prolaska.


Prvo je Pjaca iskoristio poklon domaće obrane i pogodio za vodstvo hrvatskog prvaka, a samo tri minute kasnije kapetan Arijan Ademi pogađa nakon 'flipera' pred vratarom Horvathom. Unutar samo šest minuta pogađa i Marko Rog, Dinamo je nakon 22. minute imao Norvežane na pladnju.

No, domaćin se nije predavao i prvi gol u svom velikom povratku zabio je preko Hussaina u 43. minuti. U nadoknadi prvog dijela novi penal za Molde... Eduado je skrivio penal, no zatim i obranio pokušaj Singha. Drugi promašeni udarac s bijele točke i vodstvo 3:1 Dinama na odmoru.

U nastavku je Molde jurnuo svim silama i novo smanjenje rezultata došlo je već u 51. minuti. Ponovno je Eduardo skrivio penal i Elyounoussi je uspio pogoditi penal.


U 72. minuti jedan od najbolji domaćina Forren dobija drugi žuti karton, no Molde nastavlja jurišati s igračem manje i već četiri minute kasnije pogađa za 3:3. Krenula je obostrana jurnjava u kojoj je Dinamo propustio niz prilika iz kontraudara, no i sačuvao svoju mrežu i nakon velikog trilera izborio plasman u četvrto pretkolo Lige prvaka.  

Molde - Dinamo 3:3 (prvi susret 1:1)
Strijelci: Hussain 43, Elyounoussi 51, Kamara 76 / Pjaca 16, Ademi 19, Rog 22

Molde: Horvath, Linnes, Toivio, Forren, Rindaroy, Mostrom (od 75. Svendsen), Hussain, Singh, E. Hestad, Elyounoussi, Kamara
Dinamo: Eduardo, Pinto, Šimunović, Sigali, Pivarić, Ademi, Goncalo, Rog,Soudani (od 62. Hodžić), Rog (od 75. Ćorić), Pjaca, Henríquez (od 54.Antolić)