GOLČINA DOMAĆIH

Rijeku pregazili, ali Kazahstance ne mogu!

30.07.2015 u 18:45

Bionic
Reading

Za razliku od Riječana koji su doživjeli debakl kod kuće protiv Aberdeena, kazahstanski Kairat pobijedio je doma 2:1 i ostao u igri za plasman u 'play-off' fazu Europske lige...

Ekipa Matjaža Keka neće po dobrome pamtiti škotski Aberdeen, posebno ne utakmicu na Kantridi, koju su izgubili 3:0. U uzvratu je bilo bolje, vodili su Riječani, no nisu izdržali i tako su se rano oprostili od Europske lige u kojoj su u prethodne dvije sezone igrali u grupnoj fazi.

Da Aberdeen ipak nije megamomčad pokazao je ovog četvrtka kazahstanski Kairat iz Almatyja koji je svladao škotski klub i tako si dao priliku za prolazak u 'play-off' fazu Europske lige, posljednju stepenicu uoči glavnog dijela natjecanja.

Kairat je već nakon 22. minute vodio 2:0, a golove su zabili Bakaev i Islamkhan. Posebno atraktivan bio je drugi, prava bomba u rašlje. Bio je to rezultat koji bi ekipu jako približio prolasku dalje, no zabio je McLean u 69. minuti i tako vratio Aberdeen u igru uoči uzvrata za tjedan dana.

Podsjetimo, Kairat je izbacivanjem Crvene zvezde i pobjedom na Marakani 2:0 u 1. pretkolu pokazao da je ozbiljna momčad tako da će uzvrat definitivno biti neizvjestan.


Europska liga, 3. pretkolo:

Kairat – Aberdeen 2:1 (Bakaev 13, Islamkhan 22 / McLean 69)