KAPETAN ZADOVOLJAN

Trener Hajduka poziva na oprez: Estonci su uigrani

22.06.2015 u 17:47

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka će u 1. pretkolu igrati protiv estonskog Sillamae Kaleva, dok je zagrebačka Lokomotiva za suparnika dobila velški Airbus Broughton.

Estonsko prvenstvo je već počelo, tako da su već uigrani što se tiče taktike i organizacije momčadi, kazao je trener splitskog Hajduka Damir Burić nakon ždrijeba 1. pretkola Europske lige.

'Jesam li zadovoljan ždrijebom?! Pa bit ću zadovoljan ako prođemo. Najvažnije je da se dobro pripremimo za protivnike koji nas čekaju i da dobijemo sve potrebne informacije. Probat ćemo vidjeti jednu njihovu utakmicu uživo. Igraju u subotu kod kuće, ali imat ćemo uvid i u njihove utakmice koje su igrali u ovoj sezoni. Oprezan sam jer smatram da svakog protivnika treba respektirati', komentirao je trener Burić.

Kapetan Hajduka Goran Milović je bio zadovoljan ždrijebom.

'Molili smo Boga da ne bude Kazahstan, iako će i ovo biti putovanje od tri sata avionom. Nismo željeli niti da bude netko s prostora bivše Jugoslavije, to su onda posebno vruće utakmice. Estonce nećemo podcijeniti. Stožer će sigurno sve analizirati da dobijemo širu sliku', kazao je Milović, koji se osvrnuo i na možebitnog sljedećeg protivnika - slovenski Koper ili islandski Vikingur.

'Koper smo jako dobro upoznali na zimskim pripremama. Izgubili smo tada od njih, ali to nije realna slika odnosa snaga dviju momčadi danas. O Vikinguru zasad nemamo informacija, ali sigurno da ćemo pratiti njihove utakmice i da ćemo imati sve detalje. U svakom slučaju smatram da smo i prvom, a i u drugom kolu dobili protivnike koje možemo proći', poručio je kapetan Hajduka Milović.

Lokomotiva će igrati s velškim Airbus Broughtonom, klubom koji je osnovan 1969. godine kao sportska zajednica radnika obližnje tvornice dijelova aviona Airbus. Momčad je procjenjena na 450.000 funti, a prošlu sezonu su velšku ligu završili na trećem mjestu.

Vrijedi spomenuti kako su zadnje dvije sezone bili također sudionici europskih kvalifikacija u prvom pretkolu, u sezoni 2013/2014. Izbačeni su od latvijskog Ventspilsa golom u gostima pri ukupnom rezultatu 1:1, a prošle sezone, 2014/2015. bolji je bio norveški Haugesund.

I Hajduk i Lokomotiva će prve utakmice igrati u gostima, a uzvrate u Splitu, odnosno Zagrebu. Prve utakmice prvog kvalifikacijskog kruga Europske lige na rasporedu su 2. srpnja, a uzvrati tjedan dana poslije.