ČEKA SE RIJEČ ODOZGO

Carlo Ancelotti se bori za novu priliku na Realovoj klupi

22.05.2015 u 15:12

Bionic
Reading

Talijanski stručnjak Carlo Ancelotti izjavio je u petak da želi ostati na klupi madridskog Reala, ali i da neće biti tužan bude li morao otići, jer je klubu dao sve što je mogao

Prema špekulacijama u španjolskim, ali i drugim europskim medijima, prvenstvena utakmica protiv Getafea trebala bi biti posljednja za Carla Ancelottija u ulozi prvog trenera Real Madrida, iako talijanski stručnjak još ima godinu dana ugovora s 'kraljevskim klubom'. Spominju se Klopp, Benitez...

Benitezovom dolasku u Real skloni su i španjolski mediji, koji bivšeg europskog prvaka s Liverpoolom smatraju najizglednijim kandidatom za Realovu klupu u sljedećoj sezoni.

'Svjestan sam da je klub pred važnom odlukom. Ako ne ostanem, rastat ćemo se nakon dvije za mene fantastične sezone,' izjavio je Ancelotti uoči utakmice posljednjeg prvenstvenog kola protiv Getafea, u kojoj Real ne može promijeniti stanje na ljestvici i ugroziti Barcelonu koja je već proslavila 23. naslov prvaka Španjolske.


'Proživjeli smo neke vrlo sretne trenutke, možda i najsretnije u povijesti Real Madrida. Neću biti tužan, jer znam da sam dao sve od sebe,' rekao je Ancelotti pod čijim je vodstvom 'kraljevski klub' prošle sezone došao do 10. naslova prvaka Europe, osvojio španjolski Kup, europski Superkup i naslov svjetskog klupskog prvaka.

Unatoč špekulacijama o njegovom odlasku i kritikama na njegov račun, Ancelotti je izrazio želju da do kraja odradi ugovor koji ima s Realom.

'Imam samopouzdanja i želim nastaviti raditi ovdje jer volim ovaj klub, igrače i ovaj grad,' zaključio je Ancelotti čiji je rezultatski pad u španjolskoj Primeri stigao u isto vrijeme kad je hrvatski reprezentativac Luka Modrić zbog ozljede mišića gotovo četiri mjeseca izbivao s travnjaka, a bez Modrićeve je pomoći, nakon ozljede koljena, ostao i u utakmicama polufinala Lige prvaka, u kojem je ispao od Juventusa.