ŠOKOTA ZA TPORTAL.HR

'Igrači Porta nanjušili su krv; to bi mogao biti Guardiolin kraj!'

21.04.2015 u 11:32

Bionic
Reading

Njemački Bayern uoči uzvrata četvrtfinala Lige prvaka protiv Porta (Arenasport 3, 20:45), od kojeg je u prvoj utakmici poražen 3:1, nalazi se u vrlo teškoj situaciji. Tomo Šokota, bivši nogometaš Porta, uvjeren je kako će u slučaju ispadanja Bayerna trener Pep Guardiola napustiti klupu ovog velikog njemačkog kluba

Osim što je njegova momčad poražena sa 3:1 Guardiola je napravio pogrešan korak kada je nakon utakmice ružno govorio o klupskim liječnicima okrivivši ih za brojne izostanke zbog kojih je Bayern igrao oslabljen. Sve je kulminiralo kolektivnim otkazom liječničke službe što je uoči uzvrata itekako narušilo atmosferu u momčadi.

'Igrači Porta sigurno se neće plašiti i itekako su svjesni toga da je Bayern vrhunska momčad tako da je u uzvratu sve moguće. Primjerice, ako Bayern već u prvom poluvremenu zabije gol ili dva jasno je kako će Portu biti jako teško. Nakon prve utakmice rekao sam kako su igrači Porta nanjušili krv. Porto je momčad koja je vrlo moćna, prepuna je reprezentativaca i sjajno je pokrivena na svim mjestima. Portu svakako idu u korist turbulencije koje su se dogodile unutar Bayerna i sigurno su u strahu prije ove utakmice', za tportal.hr kazao je Šokota koji je nakon Benfice kratko igrao u Portu od 2005. do 2007. godine.


Na pitanje kakvu utakmicu očekuje Šokota kaže:

'Mislim da će Porto biti opasan u kontra napadima jer će pustiti kontrolu igre Bayernu. Naravno, igračima i stručnom stožeru Porta cilj je zabiti barem jedan gol koji bi im otvorio vrata polufinala. To bi bio sjajan uspjeh za klub i već sada su premašili ciljeve tako da u Munchenu mogu igrati potpuno rasterećeno i bez stresa. Sada su više koncentrirani na nacionalno prvenstvo jer u nedjelju gostuju kod Benfice koja im trenutačno bježi tri boda. Pratim redovito portugalski nogomet najkraće bi ih opisao u dvije riječi; ratnička ekipa!', dodao je Šokota.

Za kraj je nekoliko riječi kazao o Bayernu i treneru Pepu Guardioli…

'Jasno je kako će Bayernu biti jako teško sustići poraz od 3:1 i morat će odigrati najbolju utakmicu sezone kako bi prošlu u polufinale Lige prvaka. Ako Bayern ispadne to će biti velik udarac za klub i mislim da će Guardiola u tom slučaju – otići. Jednostavno u dvije sezone nije napravio ono što su čelni ljudi kluba tražili. Bili su Prvaci Europe kada je Guardiola preuzeo klub, a sada ispada kako u dvije sezone nije uspio pronaći formulu kako bi ekipu – u koju je uložen ogroman novac - odveo opet do vrha Europe. Ako večeras Bayern ne prođe to će biti kraj Guardiole u Munchenu!', završio je Šokota.