ZAVRŠIO U GIPSU

Veliki udarac za Bayern u bitki za Ligu prvaka

02.04.2015 u 09:18

Bionic
Reading

Austrijski nogometni reprezentativac i igrač Bayerna David Alaba izbivat će s terena oko sedam tjedana zbog ozljede ligamenata lijevog koljena, objavio je njemački prvak u srijedu

Alaba je ozlijeđen na prijateljskoj utakmici Austrije i Bosne i Hercegovine odigranoj u utorak u Beču. Igru je napustio prije završetka prvog poluvremena nakon sudara s Erminom Bičakčićem, a liječnik Bayerna Hans-Wilhelm Mueller-Wohlfahrt potvrdio je da se radi o puknuću medijalnih kolateralnih ligamenata lijevog koljena.

Alaba će sljedeća dva tjedna nositi gips, a potom mu slijedi rehabilitacija. Prema prvim procjenama na teren bi se mogao vratiti za sedam tjedana. To bi značilo da će Bayernov trener Pep Guardiola moći, eventualno, računati na usluge svestranog austrijskog reprezentativca u finalu njemačkog Kupa 30. svibnja i u finalu Lige prvaka 6. lipnja, ako klub iz Münchena u oba natjecanja dogura do dvoboja za trofej.


Alaba je jedan dio sezone već propustio zbog ozljede desnog koljena, a njegov izostanak je novi udarac na lijevi Bayernov bok uoči subotnjeg derbija s Borussiom Dortmund, s obzirom na to da u toj utakmici neće zaigrati ni francuski napadač Franck Ribery.