EMOCIJE NA VRHUNCU

Biliću je bilo najteže, samo mu je još nedostajao on...

20.03.2015 u 09:13

Bionic
Reading

Turski nogometni velikan Bešiktaš kojeg vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić ostao je bez plasmana u četvrtfinale Europske lige

Bešiktaš je došao u vodstvo fanatastičnim pogotkom Ramona Motte u 48. minuti izazvavši euforiju pred 70.000 gledatelja na Ataturk stadionu.

Brazilac je opalio iskosa s 30 metara ravno u gornji lijevi kut suparničkog gola. Bio je to rezultat koji je Bilića i društvo vodio dalje. No, Brugge se vratio u život 13 minuta kasnije kada je Tom De Sutter svladao Tolga Zengina. Bešiktaš se tada u potpunosti otvorio, što su gostujući igrači kaznili kontrama. Prva im nije uspjela, no druga jest.

Potpuni preokret dogodio se u 80. minuti, a strijelac je bio Bolingoli-Mbombo. U samoj završnici utakmice Bolingoli-Mbombo je zabio i treći gol za Brugge. U sudačkoj nadoknadi Bešiktaš je ostao s igračem manje nakon što je isključen Olcay Sahan. Osim što je izborio plasman u četvrtfinale, Brugge je produžio niz bez poraza u Europi ove godine na 14 utakmica ostvarivši 11 pobjeda i tri remija.

Turci su teško prihvatili bolan poraz i jedan iz mase nije izdržao. Tijekom dvoboja zaobišao je sve sigurnosne kontrole i dotrčao do Bilića te krenuo dijeliti svoje taktički zamisli s vidno iscijeđenim hrvatskim trenerom. Bilić ga je saslušao i dočekao da ga osiguranje makne iz trenerskog prostora. Još mu je samo on bio nedostajao...


Posljednji veliki trenutak odlične Bilićeve europske sezone