UEFA ODAHNULA

Ipak dogovor: Spašeno finale Lige prvaka

19.03.2015 u 11:34

Bionic
Reading

Nogometnim svijetom prostrujala je informacija kako bi finale nogometne Lige prvaka moglo biti osakaćeno pripremama za nadolazeću Copa Americu

Južna Amerika opet pulsira u nogometnom ritmu. Godinu dana nakon brazilskog mundijala najbolji latinski majstori lopte odmjerit će snage na Copa Americi koja počinje u Čileu 12. lipnja.

Fifa je naložila klubovima diljem svijeta da igrače koji su pozvani na južnomaričko kontinentalno prvenstvo moraju pustiti na pripreme do 29. svibnja. Obzirom da neka (među inima i hrvatsko) prvenstva završavaju nakon tog datuma ova odluka mnogima se nije svidjela, ali daleko najveću pažnju izazvao je podatak da bi poštovanjem tog termina bez najboljih južnoamerikanaca prošlo i finale Lige prvaka.

Ako bi se u finalu sastali, primjerice, Real i Bayern šteta ne bi bila prevelika. Ali ako bi se primjerice našli PSG i Barcelona finale bi bilo - unakaženo. Barca praktički ne bi imala napad (Meesi, Suarez, Neymar, pa dalje Mascherano, Alves, Adriano...), a Parižani pola momčadi (Silva, Luiz, Marquinhos, Maxwell, Lavezzi, Pastore, Cavani) i takav finale bio bi neprepoznatljiv.

Ipak, Mundo Deportivo javlja kako je Uefa postigla dogovor s Conmebolom i kako će se igrači koji izbore na stup u Berlinu svojim reprezentacijama pridružiti dan kasnije, pet dana uoči početka Cope. Michel Platini prenio je dobru vijest predstavnicima saveza europskih klubova, financijski i ostali detalji dogovora, pogodili ste, nisu objavljeni.

Barca bez njih trojice - nije Barca