JUNAK KNEŽEVINE

Pogledajte obrane kojima je Subašić izludio 'topnike'

18.03.2015 u 08:06

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac i vratar Monaca Danijel Subašić novi je junak Kneževine, jer samo zahvaljujući njegovim obranama Monaco je stigao do četvrtfinala Lige prvaka

Istina, primio je u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka dva gola od Arsenala, ali što je sve skinuo i u kakvim se sve nevoljama našao, Subašić je nakon svega zaslužio najveće komplimente.

Arsenal je u prvoj utakmici na svom stadionu izgubio 3:1 i logično je bilo za očekivati da će Wengerova momčad od prve sekunde uzvrata krenuti po preokret. S toga je Subašić od prve minute bio na udaru Arsenalovih 'topnika'.

Čak i kod prvog gola, kojeg je zabio Giroud, Subašić je sjajno reagirao, ali njegovi pogubljeni suigrači iz obrane nisu stigli spriječiti drugi Giroudov pokušaj.

Spašavao je Subašić u još nekoliko situacija, a posebno su dojmljivi bili njegovi letovi - prvo kod Özilovog slobodnjaka, a potom i pri kraju utakmice, kada je Arsenal već vodio 2:0, nakon novog Giroudovog pokušaja.

Ipak, veličanstveni Subašić branio je nemoguće i stoga opravdao povjerenje i potvrdio odličnu formu koju pokazuje cijele godine.

A takav će trebati uskoro i Hrvatskoj, kada 29. ožujka bude domaćin Norveškoj!