ANALIZIRALI SMO UČINAK

Jesen za pamćenje! Hrvati nikad bolji u Ligi prvaka

11.12.2014 u 13:09

Bionic
Reading

Na kraju jesenskog dijela Lige prvaka, kada se pogleda kako su igrali naši igrači, postoje veliki razlozi za zadovoljstvo kako svih nas tako i izbornika Kovača

NISSAN VAS NAGRAĐUJE

Izaberite #GENIUS gol tjedna i osvojite nagrade. Nissan je za vas pripremio bogate nagrade: lopte Adidas, nogometne dresove Adidas i druge bogate nagrade. Registrirajte se OVDJE.

Teško se sjetiti sezone kada je više naših igrača igralo toliko bitne role u klubovima koji su u samom vrhu Lige prvaka, pa je to svakako dobra vijest za Kovača i reprezentaciju. Njihov je učinak bio i više nego dobar, a i vi sami možete izabrati tko je bio najbolji - baš OVDJE - na našem community portalu Tribina.hr. Za uvod, kratak podsjetnik kako je odigrao koji hrvatski igrač...

Luka Modrić za Real je odigrao četiri utakmice prije ozljede na standardnom mjestu u sredini veznog reda, tijekom kojih je bio na svom standardno dobrom učinku kao jedan od najpreciznijih (91%) te najfrekventnijih dodavača svoje momčadi (3. mjesto). Real Madrid ostvario je šest pobjeda iz jednako toliko susreta, te djeluje kao ekipa sposobna obraniti titulu.

Ivan Rakitić odigrao je pet utakmica Lige prvaka (jednu ušao kao zamjena), s ukupno 324 minute na terenu. Statistički gledano nije niti približno dobar kao u Primeri, te se niti u jednoj utakmici nije istaknuo nekim ekstra potezom, niti je diktirao igru svoje momčadi. Barcelona je završila kao prva u skupini, s 15 bodova.

Mario Mandžukić postigao je čak pet golova u Ligi prvaka, od čega tri protiv Olympiakosa, a odigrao je 481 minutu u šest susreta. Osim tih pogodaka nema posebnog drugog učinka osim dobivenih nešto preko tri zračna dvoboja po utakmici. Njegov je Atletico također završio prvi s 13 osvojenih bodova.

Darijo Srna odigrao je pet punih utakmica za Šahtar, da bi zadnju dobio poštedu kada su već bili osigurali prolaz. Kao kapetan je predvodio svoju ekipu, ali i kao ponajbolji igrač, s jednim golom, jednom asistencijom, te najviše dodavanja i dodira s loptom. Obrambeno se također ističe, s po dvije oduzete i presječene lopte po susretu. Njegov Šahtar završio je skupinu na drugom mjestu s devet bodova.

Danijel Subašić branio je svih šest utakmica za Monaco te primio samo jedan pogodak, čime je statistički najuspješniji vratar Lige prvaka. U vrlo izjednačenoj skupini, njegova je ekipa prošla kao prvoplasirana (možda i najveće iznenađenje Lige prvaka) s 11 osvojenih bodova, iako su postigli samo četiri pogotka.

Dejan Lovren odigrao je četiri utakmice za Liverpool u Ligi prvaka, uključujući i posljednju protiv Basela, gdje je obrana njegovog kluba ponovo izgledala vrlo klimavo. Direktni je krivac za pogodak Ludogorca koji na kraju nije ispao skup, a u svojoj se ekipi ističe kao igrač s najviše presječenih lopti, 3,5 u prosjeku po susretu. Liverpool je skupinu okončao kao trećeplasirana momčad, s mizernim učinkom od pet bodova.

Tin jedvaj nastupio je u tri utakmice Lige prvaka (jednoj kao zamjena), pošto je igrač koji je u rotacijskom sustavu svoga kluba. Posebno veseli što je zaigrao vrlo dobro i na mjestu desnog, i na mjestu lijevog beka. Za obrambenog je igrača također čak upisao pet driblinga u Ligi prvaka. Njegov Bayer kolo je prije kraja osigurao prolazak skupine, na kraju su bili drugi s osvojenih 10 bodova.