SKUPINA D

Arsenal nadigrao BVB, Anderlecht osigurao 'europsko proljeće'

26.11.2014 u 23:10

  • +8

Liga prvaka, 5. kolo, skupine A, B, C i D

Izvor: Reuters / Autor: SUSANA VERA

Bionic
Reading

Oba susreta petog kola skupine D Lige prvaka završila su pobjedama domaćina 2:0. Time je Arsenal osigurao barem drugo mjesto u skupini, a Anderlecht treće, koje im na proljeće znači participaciju u Europskoj ligi

NISSAN VAS NAGRAĐUJE

Izaberite #GENIUS gol tjedna i osvojite nagrade. Nissan je za vas pripremio bogate nagrade: lopte Adidas, nogometne dresove Adidas, dvije ulaznice za utakmicu NK Maribor vs. FC Shalke i druge bogate nagrade. Registrirajte se OVDJE.

Londonski je Arsenal kod kuće pobijedio Dortmund 2:0 i tako im vratio za isti poraz na Signal-Iduna Parku, koji su pretrpjeli topnici u prvom kolu. Ekipe su tek bile krenule s centra, a već je u drugoj minuti pao prvi pogodak u mreži gostujuće momčadi.

Strijelac je bio Yaya Sanogo, koji je iskoristio odličnu asistenciju Cazorle kako bi gurnuo loptu kroz noge protivničkog vratara. Dojam vlada kako je bila riječ o zaleđu, koje je doduše bilo minimalno, pa ga sucu i nije bilo tako lako vidjeti. Do kraja poluvremena i jedna i druga momčad imala je nekoliko prilika, ali mreže se više nisu tresle.

U drugom je poluvremenu Arsenal potpuno nadigrao goste, koji kao da nisu postojali na terenu. Nakon fantastičnog udarca na samom početku drugog dijela u režiji Oxlade-Chamberlainea koji je odsjeo na gredi, odličnim je udarcem s preko 20 metara vodstvo za Arsenal povećao Alexis Sanchez. Do kraja utakmice, domaći su nogometaši u potpunosti kontrolirali igru te tako osigurali pobjedu i plasman u osminu finala Lige prvaka.

U Bruxellesu je Anderlecht potvrdio da neke odlične partije iz ove sezone nisu bile slučajnost i pobijedio Galatasaray, te ga time ostavio na sigurnom posljednjem mjestu prije zadnjeg kola ove grupe.

Oba su gola pala krajem svakog od poluvremena i oba je postigao Mbemba. Prvi je pao nakon odlična asistencije Praeta u 44 minuti, a drugi tek četiri minute prije kraja susret, na zadovoljstvo gotovo sviju na prepunom stadionu. Tako će Anderlecht sigurno skupinu završiti na trećem mjestu, dok će na puno pitanja morati odgovoriti Cesare Prandelli, bivši talijanski izbornik a danas trener Galate.