EVALUACIJA UČINKA

RB razotkrio; četvorici Dinamovaca nikad lošije ocjene!

24.10.2014 u 12:25

  • +7

Europska liga, 3. kolo, Red Bull Salzburg - Dinamo

Izvor: Reuters / Autor: Dominic Ebenbichler

Bionic
Reading

Nakon utakmice protiv Red Bull Salzburga, na našem smo portalu Tribina.hr ocijenili nastup plavih trupa, a četvorica su igrača dobila dosad gotovo pa rekordno niske ocjene, posebno Sigali i Machado. Osvrt na uzroke poraza dao je naš analitičar s portala Tribina.hr

Gotovo sve do jedan gol koji su Modri primili ove sezone ide na dušu jednom od magičnog veteransko-hrvatsko-argentinskog trojca. Može li mi netko reći koju to kvalitetu posjeduje Sigali? Brzina? Ne. Skok? Očigledno ne, druga utakmica zaredom na istu foru ide gol preko njega. Zanima me što konkretno Zoran Mamić vidi u njemu osim činjenice da je odigrao preko 100 utakmica u Argentini?

Promašaj, ali jedini veći promašaj od njega je Joe Šimunić koji se uspješno skriva od odgovornosti već par sezona, zapravo otkako je došao. Drugi gol Salzburga, a Joe trči i ostaje za igračem koji bi trebao biti u zaleđu da se stoper drži svoje linije. Rupetinu je odlično iskoristio Alan, a usporena snimka pokazuje da je Šimunić uspio povući i Pivarića za sobom, koji zapravo nakon toga i nije imao izbora nego hvatat svog igrača.

Umjesto da kamuflira neke nedostatke s Wilsonom kao i uvijek do sada ove sezone Zoran se iz nekog nedokučivog razloga odlučuje za Machada. Time je ekipi suzio

Tribina.hr

Mjesto najboljih nogometnih analiza. Ostale osvrte na utakmicu Dinama i Red Bulla, pročitajte OVDJE!

prostor za igru što se vrlo dobro vidjelo po početnim minutama kada su nam igru vodili bekovi, a praktično bez opcije da odigraju nekom ispred sebe. Gužva u sredini je rezultirala hrpom individualnih pokušaja koji su bili unaprijed osuđeni na propast jer RBS zna igrati presing i rijetko kada je bilo dovoljno izbacit jednog igrača da se dobije nekakav prostor za odigrat. Čak i kada se dobilo prostora reakcije nije bilo, a uoči susreta naglasio sam da se mora odigravat brzo i akcije završavat.

Ramahlo je ponudio priliku i Soudaniju koji je svojim promašajem također dodao vode na mlin domaćinu i unio još dozu nervoze svojoj ekipi. Nije mi jasno da zapravo za cijeli susret nitko nije žešće pritisnuo tog Ramahla koji je kasnije i Henriquezu ponudio šansu koju ovaj pak nije propustio realizirati. Osim toga bilo je par nedovršenih pokušaja i dva udarca izvana od kojih ni jedan nije bio ni blizu gola. I onda dođe poluvrijeme, a trenerska reakcija 'nula bodova', a ista onda takva i na terenu. Četiri komada dok si rekao keks, s protagonistom Sigalijem, uz svesrdnu asistenciju Šimunića i Eduarda. Dakle, sve skupa loše, jako loše, očajno.