HRVATSKI POTEZ KOLA

Pogledajte u kakvoj je formi prvi vratar naše reprezentacije!

23.10.2014 u 10:43

  • +7

Liga prvaka, 3. kolo skupina A, B, C i D

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Miguel Vidal

Bionic
Reading

Svako kolo za vas izabiremo najbolji potez nekog od hrvatskih reprezentativaca u natjecanju Lige prvaka. Ovoga puta to zaslužuje cijeli set sjajnih obrana Danijela Subašića, prvog vratara reprezentacije

Hrvatski su reprezentativci većinom vrlo dobro odradili tek završeno kolo Lige prvaka. Darijo Srna predvodio je momčad Šahtara u velikoj 7:0 pobjedi protiv BATE Borisova, iako nije upisao niti jedan pogodak ili asistenciju. Mario Mandžukić postigao je pogodak za Atletico Madrid i bio vrlo aktivan tijekom cijelog susreta. Iako nije sudjelovao u samoj izgradnji igre, s pet je dobivenih zračnih duela značajno pomogao svojoj momčadi.

Luka Modrić gospodario je sredinom terena protiv Liverpoola u dresu svog Real Madrida, iako nije direktno sudjelovao kod niti jednog pogotka. No, u oba je smjera igra nadigrao Allena i Hendersona, igrače koji su bili njegovi direktni rivali, dok je, poput cijelog Reala, u drugom poluvremenu odigrao koliko je dovoljno kako bi sačuvali prednost.

Ivan Rakitić nije odigrao svoju najbolju utakmicu u dresu Barcelone protiv Ajaxa. Nije sudjelovao kod golova, niti je imao neki značajniji potez na toj utakmici, a znakovito je kako je bio tek peti čovjek na terenu po broju ukupnih dodavanja, iako je obično na prvom ili drugom mjestu. Iako je imao vrtoglavih 95% uspješnih dodavanja, nije puno riskirao niti je ofenzivno puno postigao.

Hrvatski potez kola pripada Danijelu Subašiću, koji je s nekoliko odličnih obrana bio prvi čovjek Monaca te glavni razlog zašto je njihova mreža ostala netaknuta. U remiju 0:0 Subašić je poskidao tri vrlo dobre prilike Benfice (vidljivo u sažetku), a cijelu je utakmicu ulijevao i dodatnu sigurnost svojoj obrani.

U igru je, deset minuta prije kraja susreta, ušao i Tin Jedvaj, kada je Bayer protiv Zenita već vodio 2:0, što je bio i konačni rezultat utakmice.