LIGA PRVAKA

Mandžo zabio u pobjedi Atletica, Juventus poražen u Grčkoj!

22.10.2014 u 22:46

  • +7

Liga prvaka, 3. kolo skupina A, B, C i D

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Miguel Vidal

Bionic
Reading

Mario Mandžukić postigao je drugi pogodak za Atletico Madrid u pobjedi protiv Malmoa 5:0, dok je Juventus pretrpio svoj drugi poraz na gostovanjima, i to u Pireju protiv Olympiakosa

Atletico M. - Malmo 5:0 (Koke 48', Mandžukić 61', Griezmann 63', Godin 87', Cerci 90')
Olympiakos - Juventus 1:0 (Kasami 35')

Atletico je potpuno dominirao u trećem kolu Skupine A protiv švedskog prvaka Malmoa i na kraju došao do potpuno zaslužene visoke pobjede. U svim su elementima igre Mandžo i suigrači bili bolji od svojih protivnika, a utakmicom je još jednom dominirao Koke, ključan čovjek veznog reda domaće momčadi, koji je osim prvog pogotka upisao i tri asistencije.

U prvom se poluvremenu Atletico mučio na terenu, a iako su Madrižani stvarali prilike na odmor se otišlo s početnih 0:0. No, kada je početkom drugog poluvremena Atletico došao u vodstvo, bila je stvar gotovo pa rutine postići još nekoliko pogodaka kako bi se osigurala pobjeda u ovom susretu. Nakon početnog gola Kokea, utakmicu su izvan zone neizvjesnosti odveli prvo Mandžukić, a onda i Griezmann, da bi u posljednjim minutama susreta zabili još i Godin te Cerci.

Olympiakos je na svom terenu u Pireju skinuo i drugi 'veliki skalp' ove sezone. Nakon što su bili bolji protiv Atletica, uspjeli su pobijediti i Juventus, te tako pokazali da prošlosezonski uspjeh nije nipošto bio slučajan. Iako su promijenili gotovo cijelu prvu momčad, Grci su ponovo prava sila na svom stadionu, a jedini je pogodak susreta postigao Pajtim Kasami sredinom prvog poluvremena.

Bio je to kontranapad na kraju kojeg je Juventusova obrana djelovala vrlo izgubljeno, a Kasami je neobranjivim udarcem s ruba 16-erca matirao Buffona. Juventus je tijekom gotovo cijelog susreta imao inicijativu, više udaraca te općenito pokušaja, ali ostali su praznih ruku, dobrim dijelom i zbog nekoliko vrlo dobrih obrana vratara Roberta. Domaći su nogometaši potpuno iz igre izbacili Andreu Pirla i tako pomutili koncepciju gostujuće momčadi, ali njihov vratar vrlo je vjerojatno najbolji igrač ovog susreta i glavni zaslužnik što tri boda ostaju u Pireju.