NAŠA RANG LISTA

Real svrgnuo Barcu; sada su oni na vrhu Europe!

21.10.2014 u 13:49

Bionic
Reading

Kao i prije svakog kola Lige prvaka, temeljem glasova naših analitičara s portala Tribina.hr, dobili smo poredak ekipa u Ligi prvaka. Nakon što je Barcelona bila na vrhu prva dva kola, sada je tamo aktualni europski prvak – Real Madrid

Na našem smo community portalu Tribina.hr ispitali kolika je snaga svake od momčadi Lige prvaka, te smo došli do ovog poretka (u zagradi je napredak ili pad pojedine ekipe)…

1. Real Madrid, indeks snage: 9.05 (+3)
Nakon što su imali malu krizu prije mjesec i pol dana, pobijedili su posljednjih osam susreta, a u prosjeku su postizali gotovo pa pet pogodaka po utakmici. Ronaldo je nevjerojatno ubojit (17 golova u devet susreta La Lige i Lige prvaka), a polako su proradila i ostala oružja iz njihovog bogatog arsenala.

Putuj s nama na Ligu prvaka

Ako možeš pokazati znanje i stručnost, vodimo te na utakmicu Maribor-Chelsea. Više informacija saznaj OVDJE!

2. Barcelona, indeks snage: 8.89 (-1)
Dok se čeka povratak Luisa Suareza, Barcelona je u osam utakmica La Lige upisala sedam pobjeda, a pritom nije primila niti jedan pogodak. Međutim, poraz u Parizu ponovo je otkrio kako ovo nije neranjiva momčad, te su i zbog toga pali jedan korak ispod vječitog rivala.

3. Bayern Munchen, indeks snage: 8.74 (-1)
U Ligi prvaka imaju dvije minimalne pobjede, u prvenstvu uvjerljivo drže prvo mjesto, ali dojam vlada kako i dalje nisu na razini kako su igrali veći dio prošle sezone. U prošlom su kolu pobijedili Werder 6:0, a polako se vraćaju i ozlijeđeni igrači, što je svakako za Guardiolu najbolja vijest.

4. Chelsea, indeks snage: 8.49
Momčad koja apsolutno dominira engleskim prvenstvom, gdje su dosad samo jednom remizirali uz sve ostale pobjede, pokazala je dosta manjkavosti (pogotovo u zadnjem redu), u prvom kolu protiv Schalkea i samo zbog toga nisu i bliže prvom trojcu.

5. Paris St. Germain, indeks snage: 7.97 (+1)
U prvenstvu su i dalje neuvjerljivi, a u prvih su deset kola upisali čak šest remija. No, pobjeda protiv Barcelone u prošlom kolu pokazala je kako su sposobni pobijediti najbolje europske momčadi, što je sasvim dovoljno kako bi se našli na petom mjestu ove ljestvice.

6. Manchester City, indeks snage: 7.97 (-1)
Drugoplasirana momčad Premiershipa u posljednjih je nekoliko utakmica malo nagazila gas i pokazala da će moći biti konkurentna među europskim velikanima. Kun Aguero zabija kao u najboljim danima, a i ostatak ekipe se također diže u formi. Ozljede su i dalje problem…

Kako i gdje gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.


7. Atletico Madrid, indeks snage: 7.66
Poraz protiv Olympiakosa u prvom je kolu bio vrlo neočekivan, kao i visoki poraz u gostima kod Valencije. No, jednako su tako pobijedili Juventus, a u prvenstvu se drže u samom vrhu. Zabrinjavajuća je činjenica za Simeonea da su od 14 postignutih golova čak 10 dali iz prekida.

8. Juventus, indeks snage: 7.64
U izjednačenoj utakmici protiv Atletica ipak su na kraju poraženi 1:0, no Juventus djeluje vrlo solidno, iako se vidi da su zapravo daleko od same europske kreme. U posljednjem su kolu remizirali protiv Sassuola, što je dosad jedini remi koji su upisali u Serie A.

9. Arsenal, indeks snage: 7.33 (+2)
Tek dvije pobjede u Premiershipu u početnih osam kola ponovo su bacile u prvi plan pitanja oko budućnosti Arsenea Wengera, ali u posljednjem su kolu protiv Galatasaraya pobijedili s visokih 4:1 i tako pokazali da su i dalje momčad visoke europske klase.

10. Borussia D., indeks snage: 7.23 (-1)
U prvenstvu igraju grozno, s nevjerojatnih pet poraza u početnih osam kola. No, polako se na teren vraćaju bitni igrači (Gundogan, Reus, Mhitarjan), a i dvije pobjede u Ligi prvaka (Arsenal, Anderlecht) pokazuju kako i dalje spadaju barem u drugu ligu same europske nogometne kreme.

Kao što vidite, predstavili smo deset najboljih europskih ekipe koje se natječu u Ligi prvaka. Kompletan poredak pogledajte OVDJE, na našem community portalu Tribina.hr.