VELIKI TEST U MOSKVI

Nogometni bogatuni suočeni s ispadanjem iz Lige prvaka

21.10.2014 u 12:11

Bionic
Reading

U prvom dvoboju trećeg kola (18 sati) nogometne Lige prvaka Manchester City gostuje kod CSKA u Moskvi. City nakon prva dva kola ima samo jedan bod i

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

CSKA je posljednju utakmicu prije pauze odigrao u Ligi prvaka protiv Bayerna, te je tada poražen 0:1. Sudeći prema onome što smo vidjeli prošlog vikenda, CSKA je u vrhunskoj napadačkoj formi. Susreli su se s Kubanom, ekipom koja je uz Zenit jedina neporažena u cijeloj ligi te pobijedili neočekivano visokom razlikom. Kuban je nastradao sa ogromnih 6:0, te je ta pobjeda odlična uvertira za utakmicu sa Cityjem

Ipak, Liga prvaka je za CSKA potpuno drugi svijet, svijet u kojem se baš i ne snalaze. Lani su bili u skupini sa Cityjem, Bayernom i Viktorijom, završili su kao posljednji, a ove je sezone umjesto Viktorije tu puno jača ekipa, Roma. U susretu s Romom CSKA je izgubio sa visokim 5-1, a kad tome pridodamo već spomenuti susret protiv Bayerna, logično je zaključiti kako je CSKA već ostao bez većih šansi za prolazak dalje.

'Manchester City je aktualni prvak Engleske, ekipa koja teži silne milijune, jedna od najboljih u Europi. Naš zadatak je da im se suprotstavimo što kvalitetnije možemo,' rekao je trener CSKA Leonid Sluckij, te se osvrnuo na izostanak Franka Lamparda:

'Mislim da to neće imati veliki utjecaj na igru Cityja. Vezni red drže Yaya Toure i Fernandinho, Lampard u ovom stadiju karijere ipak nema toliko bitnu ulogu kao što ju je imao u Chelseaju.'

U ovoj utakmici Slutsky ne može računati na duže ozlijeđene Elma, Vitinha i Pančenka, dok se bek Mario Fernandes ozlijedio u susretu s Kubanom, te njegov status ostaje upitan.

Ako je CSKA već skoro pa otpisan, onda se Manchester City u sljedeće dvije utakmice bori da se i njemu ne dogodi isto jer bod osvojen protiv Bayerna i Rome je premalo za ambicije trenutačno najbogatijeg engleskog kluba, bar kada je mogućnost iskrcavanja novca za dovođenje igrača u pitanju. Često je to puko razbacivanje s nizom pogrešnih procjena, ali 'pijani arapski milijarderi' imali su previše sreće u životu da bi im to nešto naštetilo.

To što nogomet ide u krivom pravcu zatvorene elite klubova, problem je za neke druge ljude, koji nogomet vode, a ono što navijači Cityja nikako da dočekaju je europski uspjeh.


Poslije remija s Romom Manuel Pellegrini im je poručio 'ne brinite, proći ćemo skupinu', ali svjestan je Čileanac da više prava na kiks nema. Danas u Moskvi jedina opcija prihvatljiva za ambicije engleskog prvaka je pobjeda.

'Ova utakmica bit će neobična jer se igra pred praznim stadionom i to je velika kazna za naše navijače, ali naš zadatak je jasan i svodi se na to da sve moramo napraviti za pobjedu,' naglašava trener gostiju Manuel Pellegrini, a osim duljeg odsutnog veznjaka Nasrija, ni iskusni Lampard neće konkurirati za nastup na Himki Areni na zapadnom ulazu u Moskvu, a upitan je i stoper Mangala, te će najvjerojatnije središnji braniči gostiju biti Kompany i Demichelis.

Četiri gola Sergija Agüera u subotnjoj pobjedi 4:1 nad Tottenhamom sigurno su veliki razlog Pellegrinijevog optimizma, ali on izdvaja i rast forme Yaye Tourea, koji je bio dosta kritiziran na početku sezone, a u igri Cityja bilo je mnogo pogrešaka i izgubljenih lopti, što se u Ligi prvaka ne oprašta kao u dvobojima sa slabijim suparnicima u prvenstvu Engleske.

'Yaya Toure je imao teško ljeto i nije dobro ušao u sezonu, ali mnogo mu je pomogao gol protiv Aston Ville i sada bi opet trebao biti čovjek, koji donosi prevagu i koji može igrati više pozicija, te davati golove s distance,' pojašnjava Pellegrini uz prognozu dvoboja bez kalkulacija.

'CSKA i inače igra ofenzivno, a u takvoj je situaciji da samo pobjedom zadržava šanse za prolaz, te očekujem vrlo otvorenu utakmicu s obje strane jer ćemo i mi i domaćini tražiti sva tri boda - zaključuje starteg engleskog prvaka Pellegrini, koji će vjerojatno krenuti s rasporedom 4-4-2.'