'DAVNE' 2007. GODINE

Igrač koji je rastužio Kantridu presudio je i Dinamu

03.10.2014 u 12:23

Bionic
Reading

Na Kantridi su odbrojavali posljednje sekunde utakmice i spremali se za veliko slavlje zbog pobjede nad aktualnim osvajačima Europske lige, Sevillom. No onda se ukazao Stephane M'Bia koji je poentirao pokraj Vargića za 2:2 i uskratio Riječanima veliko zadovoljstvo

Stephane M'Bia, kojeg smo imali prilike gledati i ovoga ljeta u okršaju Hrvatske i Kameruna na SP-u u Brazilu, ali i tijekom prošle sezone kada se Sevilla - tada s kapetanom Rakitićem - penjala po naslov u Europskoj ligi, u četvrtak je još jednom pokazao kako zna biti igrač odluke.

M'Bia je i prošle sezone bio strijelac u zadnjim sekundama dvoboja protiv Valencije, kada je na Mestalli u četvrtoj minuti sudačke nadoknade zatvorio vrata finala 'šišmišima'. U Sevilli je bilo 2:0 za domaćine, da bi u uzvratu Valencia vodila 3:0, sve do tog trenutka i gola Kamerunca.

Inače, M'Bia ne zabija (pre)često; od dolaska u Rennes 2005., pa preko Olympiquea iz Marseilla, Queens Park Rangersa i Seville, zabio je tek 13 puta. A ono što je zanimljivo jest to da je M'Bia presudio i Dinamu, u sezoni 2007/8., kada se utakmica igrala na njihovom stadionu.

Dinamo je vodio od 56. minute golom Ognjena Vukojevića, ali onda je M'Bia pokraj Kocha zabio u 88. minuti i postavio konačnih 1:1, što je na kraju najviše razveselilo igrače norveškog Branna, koji su prošli u sljedeći krug ovog europskog natjecanja.