JUNAK CELTICA

Zbog ozljede prekinuo karijeru pa postao Mamićeva noćna mora

03.10.2014 u 11:14

  • +7

Celtic – Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Maximilian Nikelski

Bionic
Reading

Dinamo je u četvrtak odigrao dobru utakmicu u Glasgowu, ali što mu to vrijedi kad se iz Škotske vratio bez bod(ov)a. Naime, Cletic je pobijedio 1:0, a po mišljenju mnogih, rezultat je mogao biti - barem 1:3

Međutim, kada nisu zabijali ni Wilson, ni Soudani ni Henriquez, na vratima domaće momčadi stajao je odlični Craig Gordon, vratar koji je u ovoj sezoni odigrao pet utakmica za svoju momčad. A što je posebno zanimljivo, proteklih dvije godine nije branio ni minute, jer nakon što je otišao iz Sunderlanda, a čemu je kumovala ozljeda, Gordon je prekinuo karijeru i razmišljao da se prebaci u trenerske vode.

Imao je Gordon problema s tetivom koljena; bio je na nekoliko operacija, a tijekom sezone 2013/14., čak je i trenirao s Rangersima. No shvatio je da koljeno još ne dopušta maksimalan napor.

Međutim, u lipnju 2014., Celtic je bio uporan te su ga nakon nagovaranja smekšali pa je Gordon potpisao dvogodišnji ugovor. U to vrijeme prvi vratar Celtica bio je Fraser Forster, ali njega su prodali u Southampton za deset milijuna funti pa se Gordonu otvorila prilika da postane prvi vratar.

Gordon je svoj prvi natjecateljski nastup, nakon više od dvije godine pauze, imao 13. kolovoza, kada je Celtic sa 3:0 pobijedio St. Johnston.