RAKITIĆ ZAMIJENJEN

PSG slavi, očajna obrana Barce krivac za prvi poraz!

30.09.2014 u 23:20

Bionic
Reading

Nogometaši Paris St. Germaina ostvarili su veliku pobjedu u derbiju skupine F drugog kola Lige prvaka. Bez Zlatana Ibrahimovića uspjeli su svladati Barcelonu rezultatom 3:2…

Barcelona nije primila niti jedan gol u svojih prvih sedam utakmica ove sezone, no obrana ovog utorka u Parizu nije bila na nivou. Jeftini golovi nakon prekida presudili su momčadi Luisa Enriquea koja je pala u svom prvom teškom ispitu i doživjela prvi poraz sezone.

PSG je poveo već u 10. minuti, nakon što se David Luiz odlično snašao poslije prekida i pogodio pokraj Ter Stegena. Barca je odmah našla odgovor: prekrasna akcija Inieste i Messija završila je pogotkom Argentinca na povratnoj lopti, no slavlje nije dugo trajalo. Verratti je nakon novog prekida glavom matirao njemačkog golmana Barce i tako vratio vodstvo domaćima.

Parižani su činilo se dotukli protivnika golom Matuidija na dodavanje Van der Wiela u 54. minuti, ali Barca je ponovo brzo odgovorila golom Neymara dvije minute kasnije. Za potpuni preokret Katalonci ipak nisu imali snage, a Munir je u završnici tek pogodio vratnicu.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić zamijenjen je u drugom dijelu. Umjesto njega ušao je Xavi, ali ni to nije pomoglo.

U drugoj utakmici APOEL i Ajax odigrali su 1:1. Poveli su gosti golom Andersena, ali samo tri minute kasnije izjednačio je iz kaznenog udarca Manduca.

PSG je ostao sam na vrhu skupine sa šest bodova, Barca ima tri, a APOEL i Ajax po jedan.

Skupina F

APOEL - Ajax 1:1 (Manduca 31 / Andersen 28)

PSG – Barcelona 3:2 (David Luiz 10, Verratti 26, Matuidi 54 / Messi 12, Neymar 56)

Liga prvaka

Skupina F

Paris Saint Germain - Barcelona 3:2
APOEL Nikozija - Ajax 1:1
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Paris Saint Germain 2 1 1 0 4
2. Barcelona 2 1 0 1 3
3. Ajax 2 0 2 0 2
4. APOEL Nikozija 2 0 1 1 1

Sljedeće utakmice

21.10. Barcelona - Ajax
21.10. APOEL Nikozija - Paris Saint Germain