RANG LISTA LIGE PRVAKA

Barcelona na vrhu Europe, Maribor na dnu!

30.09.2014 u 14:50

Bionic
Reading

U tekstu pročitajte rang listu najboljih momčadi Europe, onih koje igraju nogometnu Ligu prvaka. Rang lista nastaje glasanjem naših analitičara na portalu Tribina.hr

Kao i prije prvog kola Lige prvaka, na vrhu najboljih momčadi Europe stoje Barcelona, koja je dosad poprilično impresionirala kako u nacionalnom prvenstvu, tako i u Europi. Najviše je od velikih momčadi pao Arsenal, a najveći uzlet bilježi Juventus, koji se popeo za čak tri mjesta. Listu s dodatnom statistikom pogledajte OVDJE...

1. Barcelona, indeks snage: 8.81 (-)
Činjenica da su dosad odigrali šest utakmica u prvenstvu i jednu u Ligi prvaka, a pritom nisu primili niti jedan pogodak te upisali sve redom pobjede osim jednog remija, dovoljna je kako bi Barcelona i prije drugog kruga Lige prvaka bila na samom vrhu.

2. Bayern Muenchen, indeks snage: 8.63 (-)
Bayern nije uvjerljiv kao prošle sezone, ali čak i bez nekoliko strašno važnih igrača (Schweinsteiger, Martinez, Robben, Ribery…) uspjeli su kod kuće slaviti protiv Cityja. Uz to, na vrhu su Bundeslige, što je dovoljno kako bi i drugi tjedan zadržali drugu poziciju.

3. Real Madrid, indeks snage: 8.61 (+1)
Iako su već doživjeli dva poraza, nogometaši Reala popeli su se za jedno mjesto. Računajući posljednji susret Lige prvaka, slavili su četiri puta zaredom, a pritom postigli čak dvadeset golova. Sigurno su najatraktivnija momčad Europe, iako su tek na trećem mjestu.

4. Chelsea, indeks snage: 8.44 (-1)
Momčad iz Londona pala je za jedno mjesto, prije svega zbog remija protiv Schalkea u posljednjem kolu Lige prvaka. Tada je posebno ranjivo djelovao stoperski dvojac Terry-Cahill, pa ostaje vidjeti kako će Mourinho posložiti obranu za predstojeće kolo.

5. Manchester City, indeks snage: 8.00 (+2)
Vrlo su neuvjerljivo krenuli u sezonu, a protiv Bayerna nisu odigrali gotovo ništa na Allianz Areni, iako su nesretno poraženi pogotkom u posljednjim minutama utakmice. No, u prošlom su kolu kod Hulla pokazali kako i dalje imaju impresivan napadački arsenal.


6. PSG, indeks snage: 7.89 (-)
Zadržali su šesto mjesto, iako su zasad tek kraljevi remija. U Ligi prvaka su došli samo do jednog boda protiv Ajaxa, a u prvenstvu imaju čak pet remija u prvih osam kola. Nije dosad još poraženi, ali pobjedu upisuju tek svaku treću utakmicu. Stoga i pad po indeksu snage.

7. Atletico Madrid, indeks snage: 7.77 (-2)
Pali su za dva mjesta, prije svega zbog čudnog poraza u posljednjem kolu protiv Olympiakosa 3:2 u Pireju. Obrana tada nije djelovala sigurno kao u većini ovosezonskih susreta u Primeri, gdje su na diobi drugog mjesta s 14 bodova iz početnih šest kola.

8. Juventus, indeks snage: 7.61 (+3)
Prije drugog kola Lige prvaka, Juve je našao svoje mjesto u prvih 10 momčadi Europe, a postigli su to prije svega granitnom obranom koja ih krasi na samom početku sezone. Pet kola Serie A i jedno kolo Lige prvaka su prošli, a njihova mreža i dalje je netaknuta.

Kako i gdje gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.


9. Borussia D., indeks snage: 7.31
Iako su ostali na devetom mjestu koje su držali i prošlo kolo, pali su gotovo za pola klase po indeksu snage, a jasno je i zašto. Posljednja pobjeda protiv Arsenala bila je zadnja uvjerljiva partija ove momčadi, koja je nakon toga upisala samo jedan bod u tri susreta Bundeslige.

10. Liverpool, indeks snage: 7.27
I dalje igraju vrlo promjenjivo, a protiv Ludogorca su doslovce u posljednjim sekundama utakmice došli do pobjede. U gradskom su derbiju protiv Evertona uspjeli samo remizirati, tako da se nalaze sa sedam bodova nalaze tek na 14. mjestu Premiershipa.

11. Arsenal, indeks snage: 7.23
12. Roma, indeks snage: 7.18
13. Porto, indeks snage: 7.09
14. Ajax, indeks snage: 6.76
15. Schalke 04, indeks snage: 6.76
16. Benfica, indeks snage: 6.71
17. Bayer L., indeks snage: 6.68
18. Šahtar, indeks snage: 6.68
19. Zenit, indeks snage: 6.65
20. Athletic B., indeks snage: 6.65
21. Sporting, indeks snage: 6.35
22. CSKA Moskva, indeks snage: 6.21
23. Monaco, indeks snage: 6.15
24. Galatasaray, indeks snage: 6.03
25. Basel, indeks snage: 5.94
26. Olympiakos, indeks snage: 5.94
27. Anderlecht, indeks snage: 5.47
28. APOEL, indeks snage: 5.35
29. Ludogorec, indeks snage: 5.24
30. BATE, indeks snage: 5.18
31. Malmo, indeks snage: 4.97
32. Maribor, indeks snage: 4.94