LIGA PRVAKA

City svoju sudbinu kroji protiv razigrane Rome

30.09.2014 u 11:14

Bionic
Reading

Manchester City već pomalo panično želi ostaviti dublji trag u Ligi prvaka, ali ovogodišnja odiseja opet je za engleskog prvaka započela nesretno

Tek sudačka nadoknada dijelila je sastav Manuela Pellegrinija od osvajanja boda kod Bayerna na Allianz Areni u Münchenu, ali onda je Jerome Boateng ipak probušio vratara Harta i rastužio goste.

Tako se za City već današnja utakmica protiv Rome pretvorila u gotovo sudbonosnu jer talijanski klub je krenuo uvjerljivom pobjedom nad CSKA, te bi pozitivnim rezultatom na Etihadu udario vrlo dobre temelje za prolaz skupine.

Dvoznak.com

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


U redovima engleskog kluba su svjesni da nipošto ovu utakmicu ne smiju izgubiti, a i osvojeni bod ne bi im donio previše mira, već smo pobjeda. U subotu je Manchester City u prvenstvu svladao Hull 4:2, iako je opet iskazao slabosti u obrani jer je poslije brzog vodstva 2:0 dopustio Hullu da do poluvremena izjednači na 2:2 i to autogolom Mangale i skrivljenim kaznenim udarcem kojeg je realizirao Hernandez.

Tek u zadnjoj četvrtini utakmice Džeko i Lampard su pogocima osigurali pobjedu, a Pellegrini se u Hullu vratio starom i dobrom sustavu igre s dvije špice 4-4-2, koji je prakticirao prošle sezone u razdoblju kada je City bio najubojitiji i lakoćom punio suparničke mreže.

Kako i gdje gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.


Utakmica s Romom ipak je nešto posve drugačije i mnogo teže, talijanski klub je u odličnoj formi i na njemu je daleko manji pritisak, dok Pellegrini pred svoje igrače mora postaviti imperativ pobjede pod kojim nikada nije lako igrati u natjecanju kao što je Liga prvaka.

'Nesretno smo izgubili od Bayerna u Münchenu, ali i da smo osvojili bod, pritisak da pobijedimo Romu ne bi bio ništa manji. Mi smo klub, koji želi osvojiti Ligu prvaka što prije i znamo živjeti s tim. Lani smo također izgubili prvu, pa dobili preostalih pet utakmica u skupini', naglašava Pellegrini, koji je na mjesec dana ostao bez Samira Nasrija što je veliki hendikep, a nije se oporavio ni zadnji vezni Fernando

Vratio se pak Jovetić, ali on može biti samo joker s klupe.

'Igramo dobro, ali izostala na nam je realizacija na svom stadionu protiv Stokea i Chelseaja. No, u zadnje dvije utakmice dali smo 11 golova, što me čini optimistom', kaže strateg engleskog prvaka, koji je svjestan da je Roma u top formi i vrlo opasan suparnik, iako je muče brojni izostanci.

'Roma ima tehnički potkovane i brze igrače, koji su prepuni samopouzdanja nakon odličnog starta u sezonu. U nezgodnom trenutku se sastajemo s talijanskim klubom, koji ima i vrlo lukavog trenera Garciju, koji sigurno priprema zamke za nas. Međutim, igra se na našem stadionu i mi nemamo pravo ustuknuti', zaključio je Pellegrini, koji će krenuti s Džekom i Agüerom u špici, a Džeko je u zadnja dva dvoboja dao četiri gola.

Loša je statistička vijest da je Manchester City u zadnjih sedam dvoboja Lige prvaka na svom Etihadu uvijek primio barem gol.

Pred Romom je tjedan istine u kojem Garcijinu momčad čekaju dva susreta koja će dati konačan odgovor jesu li spremni za najveće stvari. Nakon briljantnog ulaska u sezonu i pet prvenstvenih pobjeda koje su začinili demoliranjem CSKA u Ligi prvaka, Romi slijede dva iznimno teška gostovanja budući da nakon gostovanja u Manchesteru moraju u Torinu odigrati prvenstveni derbi s Juventusom.

Igra Rome je odlična, no trenera Garciju muče brojne ozljede koje su prorijedile njegov kadar na startu sezone. Garcia vjeruje da je pritisak u potpunosti na strani domaćina:

'Bit će to fantastičan događaj. City nema bodova i ima mnogo pritiska na njihovim ramenima budući da im treba rezultat na domaćem terenu. Mi smo solidni i ova je momčad dokazala da ima vjeru u vlastite mogućnosti. Ova je grupa spremna na suočavanje s teškim trenucima kada dođu. Sretni smo da igramo s dvije od najjačih momčadi Europe. Moramo uživati u ovom trenutku i trebamo pokušati biti lideri'.

Najveća je novost na listi kandidata za nastup povratak napadača Iturbea, no s obzirom da ga još uvijek muči ozlijeda teško je očekivati da će zaigrati u Manchesteru. Kod gostiju iz Rima i dalje su ozlijeđeni braniči Astori, Castan i Balzaretti, veznjaci Ucan, Strootman i De Rossi, te napadač Borriello.