KLADITE SE PAMETNO

S kime će Klopp na Arsenal kad mu nedostaje pola momčadi?

16.09.2014 u 11:12

Bionic
Reading

Večeras kreće nova sezona nogometne Lige prvaka, a već u prvom kolu igra se utakmica koja zaslužuje puno pažnje. Riječ je o dvoboju Borussije i Arsenala

Borussia je posljednjih godina u vrhu europskog nogometa iako ju stalno muče isti problemi. Redovito uoči sezone ostaju bez najboljeg igrača (ili više njih), a Kloppu zbog ozljeda nedostaje pola momčadi.

'Reus, Blaszczykowski, Gündogan, Kirch, Sahin, Ji, Hummels... to je sedam igrača koji bi kandidirali za početni sastav da su danas spremni. No, nisu i s time se trebamo nositi. Veliki je to problem, no ne i nepremostiv', govori Klopp u najavi utakmice.

Dvoznak.com

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


Jasno je da Nijemci zbog toga ne gube nadu, jer kao što smo ranije rekli, navikli su na tu situaciju. Važno je za njih da se povratnik Kagawa vrlo brzo snašao te odmah u svom debiju zabio. Ozljeda Reusa tako je barem donekle neutralizirana. U vrhu napada je proradio i Ramos s dva gola u zadnje dvije utakmice, a još ima podršku u Aubameyangu i Immobileu.

Kako i gdje gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.


'Ciljevi su isti kao lani, prolazak skupine. Znamo da neće biti lako, no imamo momčad koja to može', optimist je Klopp

Pogled na njegov kadar otkriva da ima i razloga biti. Unatoč svim nabrojanim izostancima, to je i dalje vrlo dobra ekipa, osobito u ofenzivnom dijelu gdje kreativci Kagawa i Mkhitaryan mogu potezom riješiti utakmicu.

Nije lako Arsenal izborio svoj čak 17. uzastopni nastup u Ligi prvaka jer Bešiktaš je bio i više nego dostojan rival, ali to iskustvo londonskog kluba u konačnici je bilo uz kvalitetu ključno.

Skupina je opet donijela starog znanca iz Dortmunda s kojim je već šest puta ukrižio koplja, a start sezone i vrlo težak raspored za sastav Arsenea Wengera. U subotu je Arsenal iza sebe ostavio premierligaški derbi s Manchester Cityjem, koji je donio odličan nogomet i konačnih 2:2, a loša vijest za Wengera je što se ozlijedio desni bek Debuchy i čeka ga dulja pauza.

I u ostalim linijama slični su problemi i iskusni francuski strateg, koji skoro 18 godina vodi Arsenal, opet će morati mnogo kombinirati i rotirati kako bi našao način kako odgovoriti agresivnoj igri njemačkog rivala.

'Imam veliki respekt prema onom što je napravio Jürgen Klopp u Dortmundu i zaista je lijepo gledati dinamični i atraktivni nogomet kojeg igra Borussia. Zna se da su njemački i španjolski klubovi tradicionalno najveća prijetnja u Ligi prvaka, premda smo s Borussijom već nekoliko puta igrali i jako dobro se poznajemo. Za nas je dobro što i mi imamo tri njemačka igrača u klubu', podvlači Arsene Wenger, koji ima problema u obrani jer nije siguran nastup Chambersa, koji bi trebao mijenjati Debuchyja, pa bi mogao debitirati donedavni junior Hector Bellerin o kojem strateg Arsenala ima visoko mišljenje.

'Hector Bellerin je mladi igrač, koji je vrlo brz fizički i vrlo stabilan psihološki, te neće podleći pritisku, ako zaigra u ovako velikoj utakmici', smatra Wenger, koji se ne obazire na probleme domaćih s izostancima, već potencira tu komponentu izdržljivosti koja je uvijek bitna protiv Nijemaca.

'Iza nas je ostala iscrpljujuća utakmica protiv Manchester Cityja, a Borussia bi danas mogla nametnuti i još žešći tempo i za nas je najbitnije da možemo odgovoriti. Mislim da smo se dovoljno rekuperirali za takvo što jer budemo li u stanju izbjeći pritisak i doći do svoje igre, mi imamo kvalitetu za uspjeh u Dortmundu', zaključuje kormilar londonskog kluba Arsene Wenger, a pred ovakve dvoboje uvijek se potencira ona slabost i nesigurnost Arsenala kada ga se stavi pod pritisak jer nema defanzivno moćne i snažne zadnje vezne igrače.