PRIJE LIGE PRVAKA

Pogledajte rang listu svih momčadi Lige prvaka!

25.09.2014 u 12:58

Bionic
Reading

Prije samog početka natjecanja Lige prvaka, poredali smo po snazi sve momčadi koje će participirati u ovom natjecanju ove sezone. Na samom se vrhu, možda i iznenađujuće, nije našao aktualni prvak madridski Real

Temeljem glasova naših analitičara s portala Tribina.hr, dobili smo rang listu momčadi koje će sudjelovati u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka, s njihovim pripadajućim indeksom snage. Poredak je slijedeći…

1. Barcelona, indeks snage: 8.78
Velika potrošnja tijekom ljeta, dolazak Luisa Suareza, te početak Primere s tri pobjede postavile su Barcelonu na prvo mjesto ljestvice najboljih klubova Europe. Luis Enrique ima dosta novih igrača te je namentuo brži stil igre. Ostaje vidjeti može li i Europa donijeti nove pobjede…

2. Bayern Munchen, indeks snage: 8.67
Iako su desetkovani ozljedama, momci Pepa Guardiole napravili su dovoljno kako bi zaslužili drugo mjesto. Samo jedan remi protiv Schalke i odličan prijelazni rok bili su dovoljni kako bi Bayern, koji je prošle sezone igrao vjerojatno najbolji nogomet, zasjeo na drugo mjesto.

3. Chelsea, indeks snage: 8.63
Vjerojatno najuvjerljivija momčad sa samog početka sezone, u kojoj su nevjerojatno partnerstvo već sada formirali Fabregas i Diego Costa našla je mjesto ispred aktualnih prvaka Europe. Uostalom, ovo je Mourinhova druga sezona, kada je obično najjači.


4. Real Madrid, indeks snage: 8.45
Aktualni prvaci Europe na mnogim su kladionicama i dalje prvi favorit Lige prvaka, ali dva poraza u prva tri kola španjolske lige pogurnula su ih s prvog na četvrto mjesto po indeksu snage. Ancelotti će morati vrlo brzo pronaći nova rješenja, jer obrana izgleda posebno ranjivo.

Kako i gdje gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.


5. Atletico Madrid, indeks snage: 8.27
Preko ljeta su ostali bez nekoliko vrlo važnih prvotimaca, ali čini se kako su uspjeli zadržati barem sličnu razinu igre. Pobjeda u gradskom derbiju protiv Reala sigurno će Simeoneovim trupama dati i dodatan impuls koji bi trebali prenijeti u Ligu prvaka.

6. PSG, indeks snage: 8.14
Relativno loš početak sezone te čak tri remija u pet susreta francuskog prvenstva gurnuli su Parižane iz prvih pet momčadi Europe. Zlatan Ibrahimović je i dalje je prvo ime ove momčadi, koja se preko ljeta pojačala prije svega u obrani.

7. Manchester City, indeks snage: 8.00
Nakon dobrog početka sezone, Manchester City je porazom protiv Stokea pokazao neke slabosti u momčadi, a preko ljeta potrošili su čak 40 milijuna eura za mladog stopera Mangalu, koji im zasad sjedi na klupi. Opasni su, ali i dalje nisu elita Lige prvaka.

8. Arsenal, indeks snage: 7.76
Dovođenjem Alexisa Sancheza Wenger je pojačao napad s vrhunskim igračem, ali problem Arsenala ponovo bi mogle biti ozljede. Momčad ima dubinu koja joj je nedostajala prošlih godina, pa bi problemi sa zdravljem trebali predstavljati manji problem nego prošlih godina.

9. Borussia D., indeks snage: 7.75
Svakom godinom momčad iz Dortmunda sve je slabija iako su ovoga ljeta posegnuli u novčanik i doveli nekoliko novih igrača, te vratili Kagawu. Ali osjetit će se odlazak Lewandowskog, kao i ozljeda Reusa. Dakle, u sezonu kreću slabiji za dva najbolja igrača iz prošlih godina.

10. Liverpool, indeks snage: 7.57
Zasad igraju po modelu toplo-hladno, a dosad su doživjeli neugodne poraze protiv Cityja i Aston Ville. Njihov će uspjeh ovisiti gotovo pa isključivo o tome kako će nadoknaditi odlazak Luisa Suareza. Doveli su mnoštvo pojačanja, izneđu ostalog i Balotellija, sada ih sve treba uklopiti u sustav.

11. Juventus, indeks snage: 7.41
12. Benfica, indeks snage: 7.06
13. Roma, indeks snage: 7.00
14. Porto, indeks snage: 6.98
15. Bayer L., indeks snage: 6.94
16. Zenit, indeks snage: 6.69
17. Šahtar, indeks snage: 6.47
18. Monaco, indeks snage: 6.45
19. Schalke 04, indeks snage: 6.39
20. CSKA, indeks snage: 6.14
21. Athletic B., indeks snage: 6.14
22. Ajax, indeks snage: 6.04
23. Galatasaray, indeks snage: 6.02
24. Sporting, indeks snage: 6.02
25. Olympiakos, indeks snage: 5.92
26. Basel, indeks snage: 5.67
27. Anderlecht, indeks snage: 5.25
28. APOEL, indeks snage: 4.90
29. Ludogorec, indeks snage: 4.78
30. BATE, indeks snage: 4.67
31. Malmo, indeks snage: 4.53
32. Maribor, indeks snage: 4.33