POLJSKOJ LEGIJI

Zbog ovog transparenta, UEFA sprema drakonsku kaznu!

01.09.2014 u 19:55

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) pokrenula je postupak protiv varšavske Legije zbog uvredljivog transparenta njezinih navijača na račun krovne kuće europskog nogometa

Navijači Legije ljuti zbog izbacivanja iz Lige prvaka istaknuli su transparent sa slikom svinje koja je imala znak Uefe, uz slogan "Nogomet nije važan, ali novac jest". Transparent je bio izvješen tijekom utakmice protiv kazahstanskog Aktobea u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Uefa je kaznila Legiju jer je u uzvratnom dvoboju 3. pretkola protiv Celtica za poljski klub posljednje tri minute odigrao kažnjeni igrač Bartosz Bereszynski. On je dobio crveni karton u posljednjem Legijinom susretu prošle sezone protiv APOEL-a i suspendiran je na tri utakmice. Propustio je dvije utakmice protiv St Patricka i prvi dvoboj protiv Celtica, no Uefa je utvrdila kako Bereszynski uopće nije bio prijavljen za 3. pretkolo.


Legia je u dvije utakmice s ukupnih 6-1 (4-1 i 2-0) ponizila Celtic, no zbog administrativnog previda je kažnjena. Poljski sastav čiji je kapetan hrvatski nogometaš Ivica Vrdoljak, u prvom je susretu slavio 4-1, no uzvrat je registriran rezultatom 3-0 za Celtic što je bilo dovoljno Škotima za prolaz dalje.

Uefa je poljski klub kaznila prošle sezone zatvaranjem dijela stadiona zbog rasističkog ponašanja navijača, a sada će vrlo vjerojatno drakonski reagirati zbog transparenta poljskih navijača.