NAKON ŽDRIJEBA

Znate li koga Mamić najviše respektira od suparnika?

29.08.2014 u 14:15

Bionic
Reading

Zagrebački Dinamo igrat će u skupini D Europske lige s Red Bull Salzburgom, glasgowskim Celticom i rumunjskom Astrom Giurgiu, odlučio je danas ždrijeb u Nyonu

Hrvatski prvak imao je sreće pri ždrijebu, jer su protivnici atraktivni, ali i prolazni, te u zagrebačkom klubu tinja nada da će nakon više od 40 godina ostati u Europi i na proljeće.

'Grupa koju smo dobili je atraktivna i dobra, pritom pod dobra ne mislim da je lagana nego kvalitetna. Znamo da su Celtic i Red Bull Salzburg uvijek dobri, a vidjeli smo što je Astra napravila Lyonu. Sve su ozbiljni protivnici i ako želimo napraviti nešto više svaku utakmicu moramo biti još bolji nego u prošlim susretima. U ovom trenutku ne znam raspored, a kada vidimo s kime otvaramo tako ćemo se i početi pripremati', rekao je trener Dinama Zoran Mamić odmah nakon ždrijeba.

Slično razmišlja i strijelac pobjedničkog pogotka protiv Petrolula Domagoj Antolić

'Zadovoljni smo sa ždrijebom jer smo dobili jake i atraktivne protivnike. Celtic i Red Bull imaju renome u Europi i o njima se ne treba puno govoriti, a Astra je prošla Lyon tako da je to dovoljno upozorenje. Idemo se boriti u svakoj utakmici, dati sve od sebe i pokušati proći skupinu', kazao je Antolić.

Prvo kolo natjecanja po skupinama Europske lige održat će se 18. rujna, a ostali termini su 2. i 23. listopada, 6. i 27. studenoga i zadnje kolo 11. prosinca. Plasman u nokaut-fazu ostvarit će dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine.