POZNATO UNAPRIJED

Već se zna koji klubovi prolaze skupine Lige prvaka?!

29.08.2014 u 10:40

Bionic
Reading

Posljednjih nekoliko sezona elitno je europsko natjecanje, glamurozna Liga prvaka, pretrpjela kritike kako je samo nadmetanje vrlo predvidljivo sve do četvrtfinala. Čini se kako niti ove sezone neće biti puno drugačije

Nakon jučerašanjeg ždrijeba Lige prvaka, na našem smo portalu Tribina.hr prikupili ocjene i indeks snage svake ekipe koja će nastupati u Ligi prvaka, a rezultati su vrlo zanimljivi. Naime, u svim skupinama, uz iznimku dvije, postoje dva kluba koja bi svakako trebala vidjeti osminu finala. Tako bi se još jednom mogla potvrditi teza da pravo natjecanje počinje tek negdje oko četvrtfinala.

U skupini A veliki su favoriti Atletico i Juventus, dok se eventualno može očekivati neko iznenađenje Olympiakosa, slično onom prošlogodišnjem. Što se skupine B tiče, tu ne bi smjelo biti nikakvih iznenađenja, pošto je razine snage Lovrenovog Liverpoola i Modrićevog Real Madrida daleko iznad onih Basela i Apollona.

Skupina C uvjerljivo je najizjednačenija skupine ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, pa sve četiri ekipe imaju podjednake šanse za prolaz, iako je Benfica blagi favorit. Isto se ne može reći za skupinu D, gdje su Arsenal i BVB kvalitetom daleko iznad konkurencije, pa bi bila prava mala senzacija kada njemački i engleski klub ne bi prošli do slijedeće faze natjecanja.

Skupina E kvalitetom se ističe kao najbolja, ali ponovo isti scenarij. Bayern i Manchester City za klasu su bolji od ostatka konkurencija, pa iako bismo trebali gledati dobar nogomet, oni su veliki favoriti za prolazak u slijedeći krug natjecanja. Skupina F donosi sličnu priču; pravo bi se čudo moralo dogoditi da Barcelona i PSG ne osvoje prva dva mjesta na vrhu, dok Ajaxu i APOEL-u ostaje borba za europsko proljeće, ali u sklopu Europa lige.

Ako je vjerovati našim analitičarima, Chelsea je potpuno siguran i kao da je već u osmini finala Lige prvaka, dok bi drugo mjesto trebalo pripasti njemačkom Schalkeu, iako nije daleko niti portugalski Sporting. U posljednjoj se skupini blago ističe Porto, dok su blizu i Athletic Bilbao te Šahtar, a BATE je potpuni autsajder. Posljednja skupina H ujedno je i ona najmanje kvalitetna u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka.

RANG LISTA

Indeks snage svih klubova Lige prvaka pogledajte OVDJE i provjerite tko su favoriti ovogodišnje Lige prvaka!

Ne dogode li se neka veća iznenađenja, a prošlih ih sezona nije bilo puno, momčadi koje bismo morali vidjeti u osmini finala su redom Atletico, Juventus, Real M., Liverpool, Benfica, Arsenal, Borussia D., Bayern, Manchester City, Barcelona, PSG, Chelsea, Schalke 04 i Porto. Dakle, 14 klubova bi se moralo naći u osmini finala, a bitka kao da se vodi za preostala dva mjesta. Dvije su skupine izjednačene, u svima ostalima postoje izraziti favoriti.

Treba dopustiti autsajderima da nas demantiraju, ali ako je vjerovati prošlim sezonama, pravo bi natjecanje ponovo moglo početi tek na proljeće…