PROTIV DNIPRA 0:0

Hajduk ostao bez Europe; tako blizu, a tako daleko!

28.08.2014 u 21:01

  • +6

HNK Hajduk - FK Dnjipro

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bionic
Reading

Iako su imali svoje prilike tijekom utakmice u Splitu, nogometaši Hajduka nisu uspjeli pobijediti ukrajinski Dnipro i tako ostali svega pola koraka kratki od Europske lige. Susret je okončan rezultatom 0:0, ali igrači Hajduka potpuno su zaslužili pljesak cijelog stadiona na kraju utakmice

Tešku utakmicu u Splitu odigrali su Hajduk i ukrajinski Dnipro koja je okončana s početnih 0:0. I jedna i druga momčad tijekom 90 minuta imala je svojih prilika, ali zbog pobjede 2:1 u prvoj utakmici do Europske je lige prošla ukrajinskaekipa.

Malo se toga može zamjeriti splitskim bilima, koji su odigrali vrlo solidnu utakmicu, ali također se mora priznati da su najbolje prilike imali gosti, pogotovo krajem prvog poluvremena. Tada je Dnipro bio značajno bolja momčad na terenu, slično kao i u prvoj utakmici.

Imao je i Hajduk svoje prilike, najbolju možda novopridošli Mezga u drugom dijelu prvog poluvremena, ali i tada je, kao i veliku većinu utakmice, ukrajinski vratar Bojko bio na visini zadatka. No, s druge je strane ponovo briljirao Lovre Kalinić, koji je s nekoliko obrana u prvom poluvremenu održao Hajduk u igri, a ističu se ona nakon Rotanovog udarca u 30., te sjajna obrana ispred Šatova krajem prvog poluvremena.

Drugo je poluvrijeme donijela značajno manje sadržaja od prvog, a sve se može svesti na pokušaje Hajduka te čvrstu i dobro postavljenu obranu Ukrajinaca. Zadnjih je 10 minuta Hajduk pošao u posljednju ofenzivu, ali dobro organizirana obrana gostiju uspjela je neutralizirati sve pokušaje bilih.

Nakon svega, može ostati samo žal za kasnim pogotkom u prvoj utakmici, za sudačkim previdom kada nije sviran očiti 11-erac nakon prekršaja nad Maglicom (i crveni karton Striniću) u prvoj utakmici, te nad činjenicom da niti jedna lopta nije htjela sretno zasjesti u Bojkov gol. Ali svejedno, a to je pokazala i Torcida – Split danas može biti ponosan na svoga Hajduka!

HAJDUK - DNJIPRO 0-0

SPLIT. Stadion Poljud - 35.000 gledatelja; Sudac: Huseyin Gocek (Turska)

Strijelci: -

HAJDUK: Kalinić - Vršajević, Milović, Maloča, Milić - Mezga, Sušić (od 83. Nižić), Anđelković (od 60. Bencun), Caktaš - Maglica, Kouassi (od 60. Gotal)

DNJIPRO: Bojko - Fedecki, Mazuch, Douglas, Strinić - Rotan (od 40. Kravčenko), Kankava - Leo Matos, Šahov (od 72. Kalinić), Bruno Gama (od 89. Bartulović) - Zozulja