PLAY OFF LIGE PRVAKA

Sanchezov pogodak uskratio Biliću i Bešiktašu Ligu prvaka

27.08.2014 u 22:40

Bionic
Reading

Nakon 0:0 u Istanbulu, Bešiktaš je s optimizmom doputovao u London na uzvrat Arsenalu. No, 'topnici' su preko Čileanca Sancheza stigli do minimalne ali dovoljne pobjede 1:0 i po 17. put uzastopce ušli u skupine Lige prvaka. U Ligi prvaka gledat ćemo i Bayer, Athletic i Malmö. Posljednji je u elitno natjecanje ušao Ludogorec, koji je sa Steauoom raspucavao s bijele točke

Slaven Bilić morao je s tribina pratiti dvoboj svog Bešiktaša i Arsenala, dok je njegove zamisli uz teren pokušavao sprovesti Nikola Jurčević. Međutim, Arsene Wenger imao je više kvalitetnih igrača te sjajnog Alexisa Sancheza koji je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena uspio svladati Zengina i osigurati Arsenalu novu sezonu u Ligi prvaka.

Pogledajte sve golove

OVDJE možete vidjeti sve golove uzvratnih utakmica play-offa Lige prvaka


Imali su Turci svoju priliku, posebice od 75. minute kada je Mathieu Debuchy dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Ipak, rezultat se, unatoč silnom pritisku gostiju, nije više mijenjao pa je Arsenal mogao slaviti.

Prema konačnom omjeru (7:2), ispada da je najlakši posao u ovoj fazi natjecanja imao Bayer iz Leverkusena. 'Apotekari' su nakon pobjede 3:2 u Danskoj, na svojem stadionu bili još uvjerlljiviji.

Do 31. minute već su vodili sa 3:0. Son Heung-Min zabio je u drugoj minuti, Hakan Çalhanoğlu u 7., a Kiessling u 31. minuti nakon penala kojeg je izborio naš Tin Jedvaj. Konačnih 4:0 postavio je isti igrač u 65. minuti.

Athletico Bilbao je na San Mamesu pobijedio Napoli 3:1 nakon što je prvi prvi dvoboj završio 1:1. Napoli je poveo golom Hamšika u 47. minuti, no baskijski sastav je okrenuo rezultat postigavši tri gola.

Dva je zabio Aritz Aduriz (61, 69), a jednog Ibai Gomez (74). Hrvatski nogometaš Josip Radošević nije bio u sastavu Napolija.


Švedski Malmö je priredio senzaciju pobijedivši Salzburg 3:0, nako što su Austrijanci u prvom susretu slavili 2:1.

Golove za veliku pobjedu švedskog sastava zabili su Rosenberg (11-11m, 84) i Eriksson (19).