MATIĆ ZADOVOLJAN

Split slavi odličan rezultat, Talijani se žale na teren

21.08.2014 u 23:27

  • +3

Europska liga, 'play-off': Split - Torino

Izvor: Pixsell / Autor: Tino Juric/PIXSELL

Bionic
Reading

Nakon 0:0 na Parku mladeži trener Splita Ivan Matić priznaje da je priželjkivao takav rezultat, dok se Ventura nada boljoj igri svoje ekipe u uzvratu...

Split je još jednom odigrao jako dobro u Europi. Niti Torino nije uspio slomiti 'crvene' te će nakon 0:0 imati još dosta posla u Italiji kako bi osigurao prolazak dalje. U splitskom taboru iznimno su zadovoljni.

'Rezultat je taj koji nam daje nadu pred uzvrat, ostvarili smo rezultat koji smo u najavi priželjkivali. Dakle bez primljenog gola i neriješeno obzirom na snagu protivnika. Utakmica je obzirom na težinu terena bila sadržajna i kvalitetna, a igračima čestitam na zalaganju i samoj igri, prenosi Dalmacija News izjavu trenera Ivana Matića koji je dodao:

'Nismo uspjeli ostaviti Torino bez izravnih prilika, ali ono što je dobro jest činjenica kako oni te prilike nisu iskoristili. Imali smo i mi nekoliko situacija, ali je njihov golman odnosno obrana reagirala dobro i kad se na koncu sve sabare, imamo puno razloga za zadovoljstvo i nadu pred put u Torino. Momčad zaista reagira dobro u susretima s jakim protivnicima, međutim događa nam se ta faza igre u napadu da nakon oduzete lopte loše reagiramo i to je ono s čim ne možemo biti zadovoljni. Ipak, vjerujem kako će u narednim utakmicama taj segment igre biti bolji.'

Gostujući trener Giampiero Ventura vidi u lošem terenu i fizičkoj nepripremljenosti svoje ekipe opravdanje za 0:0.

'Teren je bio vrlo loš, premekan i na njemu je bilo teško igrati nogomet. Split je priredio vrlo dobru izvedbu i na tome im čestitam, ali mi smo stvorili puno više prilika. Nažalost, nismo iskoristili nijednu. Također, vidjela se razlika u fizičkom stanju momčadi koja je dosad odigrala šest prvenstvenih utakmica i one kojoj sezona još nije započela,' izjavio je.