RUMUNJI SLOMLJENI

Dinamo preživio opsadu i došao do velike pobjede!

21.08.2014 u 21:14

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama došli su do pobjede na gostovanju u Ploiestiju u prvoj utakmici 'play-offa' kvalifikacija za Europsku ligu. Slavili su protiv Petrolula rezultatom 3:1

Mamićeva momčad obavila je odličan posao u Rumunjskoj. Iako je u pojedinim trenucima Petrolul ozbiljno prijetio i bio bolja momčad na terenu, na kraju su 'modri' došli do trijumfa uz tri gola u gostima, što bi moglo biti krucijalno uoči uzvrata na Maksimiru sljedeći tjedan.

Dvoboj je bio prilično dramatičan. U prvom poluvremenu gledali smo ravnopravnu borbu u kojoj su domaći imali više prilika, ali Dinamo je bio taj koji je prvi postigao pogodak. Nakon nekoliko uvodnih nepreciznih udaraca Soudanija i Wilsona, u 29. minuti rukom je igrao Adrian Mutu nakon kornera, a Duje Čop kazneni je udarac pretvorio u pogodak.

Ipak, Petrolul se nije predavao. Nakon nekoliko promašenih prilika i dobrih reakcija Eduarda u uvodnom dijelu susreta, Rumunji su došli na svoje u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Sve je napravio Toto Tamud koji se prošetao obranom Dinama i sigurno zabio pokraj portugalskog golmana.

Dinamo je dobro krenuo u drugom dijelu, a Čop je u 54. minuti nakon dodavanja Antolića u izglednoj poziciji pucao pokraj gola. No, onda su uslijedile velike muke za zagrebački sastav, a Petrolul je zavladao terenom. Iznimno opasni Tamuz i veteran Mutu sijali su paniku 'modrom' obranom, a najopasnije je bilo u 78. minuti kada je Mutu dobio idealnu povratnu loptu na nekih osam metara, ali Pinto je obranio svoj gol bacanjem na gol crti.

I kad su domaći navijači već bili uvjereni da će njihovi ljubimci okruniti dominaciju, doživjeli su šok. U 80. minuti Čop je pogodio glavom nakon ubacivanja Pinta i tako vratio prednost 'modrima'.

Do kraja dvoboja Petrolul se nije oporavio i morao se pomiriti s porazom, a onda je još i potopljen. U sudačkoj nadoknadi Geraldo Alves, a iz slobodnog udarca Machado je krasno zabio za konačnih 3:1.

Rezultat je odličan, ali Petrolul je u prošlom kolu nakon nepovoljnog rezultata kod kuće u gostima slavio 4:1. Dakle, treba još biti oprezan...

Europska liga, 'play off':

Petrolul – Dinamo 1:3 (Tamud 45+1 / Čop 29, 80, Machado 90+5)