BRAVO

Rijeka zabila 'petardu' i riješila pitanje prolaska

31.07.2014 u 21:53

Bionic
Reading

U prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige Rijeka je na Farskim otocima svladala Vikingur 5:1 te tako izborila miran uzvrat za tjedan dana

Rijeka je s obje noge u play-offu. Iako je još ostalo 90 minuta na Kantridi sve je riješeno u prvom susretu kada je družina Matjaža Keka svojem domaćinu utrpala petardu. A moglo je biti još uvjerljivije.

Hrvatska momčad je izašla na teren kao veliki favorit, a tako se postavila od samog početka dvoboja. Stvarale su se prilike, a dominacija je okrunjena u 14. minuti kada je jedan ubačaj glavom realizirao Lešković.

Rijeka je nastavila s prijetnjama, ali umjesto suparničke u 35. se zatresla njihova mreža kada je glavom pogodio Hanssen.

Taj primljeni pogodak nije obeshrabrio osvajača Hrvatskog kupa koji je nastavio s napadima, a nagrada je stigla u završnici prvog dijela kada je Kvržić zabio lijep gol sa ruba šesnaesterca.

Najljepši gol zabio je Kvržić

Vikingur: Turi; B. Hansen, Gregersen, E. Jacobsen, H. Jacobsen; S. Vatnhamar, S. Olsen, Djurhuus (od 45+2. Đorđević), F. Justinussen; A. Olsen (od 77. Sorensen), Hansson (od 64. H. Hansen).
Rijeka: Vargić; Tomečak, Mitrović, Lešković, Leovac; Jugović (od 65. Ajayi), Brezovec, Jajalo (od 68. Zlomislić), Kvržić; Jahović, Kramarić (od 82. Čanađija).


I u nastavku smo gledali goropadnu Rijeku koja nije pomišljala na opuštanje pa je domaćin primio još tri pogotka. U 52. minuti je Jahvić iz blizine zabio glavom, a u 76. je sjajnu akciju svojim drugim golom zaključio Kvržić.

Briljantnu predstavu okončao je, a tko drugi nego Kramarić. Ayaji je izborio jedanaesterac, a Rijekin napadač bio je precizan s bijele točke za fenomenalnih 5:1.

Sastav s Kantride je tako nastavio svoj pobjednički niz ove sezone. Šest nastupa i isto toliko pobjeda. U Superkupu protiv Dinama, dvije u prvenstvu (Zagreb, Hajduk) i tri u Europi (dva puta Ferencvaros i Vikingur).

'Ostvarili smo ono po što smo došli. Neću isticati pojedince već Rijeku koja je odigrala profesionalno, s vrhunskim pristupom i ulaskom u utakmicu bez podcjenjivanja. Tu i tamo bila je koja pogreška ali meni se pojedinac ne smije izdignuti iznad momčadi i tako je bilo. Stvorila se grupa igrača koja se poštuje, koja ima sjajnu komunikaciju i koja je spremna igrati jedno za drugoga što se i vidjelo', rekao je Matjaž Kek.

Svi golovi s utakmice