KAZAHSTANCI UZELI SVE

EL: Hajduk poražen u golijadi, ali ima Poljud 'u rukavu'

31.07.2014 u 16:55

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u prvom su dvoboju u Karagandyju poraženi od domaćeg Šahtera s 4:2 (2:1) u utakmici u kojoj su primili seriju naivnih golova. Uzvrat je za sedam dana...

Splićani su u Kazahstanu odmah pokazali da do rezultata planiraju doći kombinatorikom i pas igrom. iako im teren nije bio pretjerani saveznik. I gradili su tako pozicije na početku dvoboja, ali bez konkretnih završnica... I onda je došla deseta minuta i prvi ubačaj sa strane. Hajdukovci se nisu snašli i Topčagić je elegantno pored Anđelkovića zabio prvi gol na utakmici.

Šahter je uzvratio uslugu devet minuta kasnije. Sandro Gotal je ušao u protivničkih 16 i mlako pucao u prvi kut, no domaći vratar vrlo je loše reagirao i Hajduk je 'ponovno udahnuo'.

I onda ponovno ubačaj rukom dvije minute kasnije i Hajduk je opet primio neobično naivan gol. Na drugoj stativi sam se našao Finončenko i domaća publika ponovno je mogla početi slaviti.


U nastavak je Hajduk opet krenuo angažiranije i, činilo se, organiziranije no Hajdukov sastav prorijeđen ozljedama ponovno je pokleknuo u 72. minuti. Opet prekid, ovaj put ubačaj iz kuta, i Aldin Džidić je lakoćom s prve stative svladao Stipicu.


Činilo se da Hajduk tone, Stipica je povezao dvije dobre obrane (jedan klasični zicer), no tada je ponovno Šahter kiksao... U svojih 16 za ruku im je zapeo udarac iz slobodnjaka i Mijo Caktaš je s bijele točke uspio smanjiti na 3:2 i dati nadu osmorici pristiglih Torcidaša da će u uzvratu imati prilično povoljan rezultat.


U sučevoj nadoknadi Mikanovićje odlično ubacio za Milića koji promašuje s tri metra, a i minutu kasnije stigla je neugodna kazna. Šahter je na brzinu odigrao akciju iz prve i Žanglišbaj je naciljao hajdukovu mrežu za konačnih 4:2 uoči Poljuda.


Nije nedostižno, prvenstveno jer niti Šahter nije ostavio blistav dojam, ali Hajduk mora s nestrpljenjem očekivati povratnike u prvi sastav, a trebat će im i puno hrabrosti, mudrosti te sreće.