POBJEDA JE TU, ALI...

Mamiću nije jasno: Čemu takav grč kod igrača?

31.07.2014 u 08:59

Bionic
Reading

Trener Dinama Zoran Mamić zadovoljan je važnim trijufom na gostovanju kod Aalborga, ali i svjestan da je tek pola posla obavljeno na putu do osiguranja europske jeseni...

Dinamo je na pragu plasmana u završnu rundu kvalifikacija za Ligu prvaka. Pogotkom Brozovića slavio je na gostovanju u Dansku i tako došao u odličnu situaciju uoči uzvrata na Maksimiru protiv Aalborga. Ipak, unatoč pobjedi trener nije zadovoljan nekim reakcijama igrača, posebno u prvom poluvremenu.

'Zadovoljan sam pobjedom, ali imam pomiješane osjećaje. Najvažnija stvar koju moramo dešifrirati je kako osloboditi momčad pritiska. Takav grč kakav smo imali u prvom poluvremenu je nemoguć. Igrači koji su takvi tehničari griješe u predaji, treba im puno dodira da smire loptu i slično; to je pravi upitnik za nas koji vodimo momčad,' prenosi klupska stranica priznanje Zorana Mamića koji je dodao:

'Jako sam sretan reakcijom u nastavku nakon što smo pričali na poluvremenu. Naravno, treba naglasiti da se u nogometu pita i protivnika, a mi smo dobili jako dobru momčad koja dugo igra zajedno, imaju puno uigranih stvari i morat ćemo se jako pomučiti u Zagrebu da bi prošli u play-off.'

Dinamo je u samoj završnici mogao i potpuno dotući Dance.

'Nudili su se na kraju, da. To je opet taj grč i nedostatak mirnoće u završnici jer da smo to imali bi danas dobili četiri razlike. Razlog? Kažem, stvarno ne znam. Možda važnost utakmice, ali čim prije to riješimo bit ćemo još puno bolji. Mislim da je ovo odlična pozivnica navijačima da nas dođu bodriti jer će nam trebati njihova podrška. Ova momčad zaslužuje podršku i čeka nas još težak posao da osiguramo europsku jesen,' zaključio je strateg Dinama.