KAKVA DRŽAVA...

Ukrajinci potjerali goste s tribine, na potezu je Uefa

31.07.2014 u 07:03

Bionic
Reading

Ne kaže se ni rijetko ni bez razloga da je navijački pokret jedno od boljih ogledala država kao takvih. I tko se onda može čuditi ako ste kao navijač najmanje zaštićeni u Ukrajini

Ukrajina se raspada po šavovima, a polako se 'para' i njezin nogomet. Brazilci se ne žele vratiti u Šahtar, manji kolektivi već su prebolili egzodus stranaca, a mnogi klubovi zbog rata ne mogu igrati u svojim sredinama.

Tako je Dnjipro Nikole Kalinića i Ivana Strinića svoj europski ogled s FC Kopenhagenom morao odigrati u Kijevu i na put je krenulo, pišu ukrajinski navijači, jako malo navijača iz Dnipropetrovska. No, tijekom dvoboja u Kijevu snimke pokazuju da je navijačka grupa iz Kopenhagena počela trčati s tribine prema terenu. Snimka pokazuje i jednog Danca koji brzo spašava transparente i bježi s ostatkom malobrojnih kolega.

Nekoliko sekundi zatim vidi se organizirani huliganski napad Ukrajinaca (oni pretpostavljaju da je riječ o navijačima kijevskog Dinama) koji su potjerali malobrojne goste iz Danske prema terenu. Prema izvještajima, čini se da su kroz službene prostore Danci sprovedeni prema sigurnosti. Prije utakmice napadnuti su u središtu Kijeva, nakon utakmice su vrlo vjerojatno odmah išli kući.


No, pitanje je gdje je bila policija. Riječ je o službenoj Uefinoj utakmici u kojoj male grupice trče po stadionu i rade što god ih volja. U koje god klupske boje se kleli ukrajinski huligani koji su potjerali Dance s tribine Uefa ih lakoćom može sve zajedno baciti van iz natjecanja. Očito je da tamo nema ni minimuma sigurnosnih mjera, a država tone u kaos zbog građanskog rata.

Nakon incidenta sudac i domaćini hladno su nastavili utakmicu koja je u konačnici završila rezultatom 0:0.