SVE BI DALI ZA TO

U Dinamu na ovo moraju biti ljubomorni!

30.07.2014 u 08:54

Bionic
Reading

Prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka, koja je na rasporedu u Danskoj (20.15), Aalborg i Dinamo će igrati pred ispunjenim tribinama

Za razliku od Dinama, danski prvak nema problema s dolaskom navijača na stadion. Posebno kada je riječ o europskim dvobojima, a ulog je velik, poput ovoga u današnjem ogledu.

Kako su izvijestili iz Aalborga, kapacitet stadiona je zbog sigurnosnih razloga smanjen s 13.800 na 10.400 mjesta. Za domaće simpatizere od te je brojke bilo namijenjeno 9.900 ulaznica, a 500 ih je rezervirano za Dinamove fanove.

Dan prije dvoboja Danci su se pohvalili time da je otišlo 8.100 karata, a ne treba sumnjati u to da će i ostatak, 1.800 njih, biti prodan do početka utakmice.

'Utakmica protiv Dinama je prva prepreka naše nove europske avanture, stoga je važno kapitalizirati prednost domaćeg terena. Nema sumnje da gledatelji mogu podići igrače tako da pruže još bolju predstavu. Vidjeli smo to u mnogim proljetnim ključnim utakmicama u prvenstvu u kojima su nam naši navijači dali veliku potporu', rekao je sportski direktor Aalborga.

Tako je jedan od važnijih danskih aduta upravo pun stadion s bezrezervnom podrškom. Nažalost, upravo je to ono na što Dinamo teško može računati kada je riječ o uzvratu u Zagrebu. Simpatizeri 'modre' boje i dalje zaobilaze maksimirski stadion pa se tako za utakmicu drugog pretkola protiv Žalgirisa na tribinama našlo samo 4.211 osoba. A naznaka da će se nešto promijeniti - nema.