REMI VRIJEDAN ZLATA

Split šokirao Izraelce za najveći uspjeh u povijesti!

24.07.2014 u 17:30

Bionic
Reading

Nogometaši RNK Splita i u četvrtoj su europskoj utakmici ove sezone ostali neporaženi! Zahvaljujući remiju u uzvratu izbacili su izraelskog viceprvaka Hapoel iz Beer Sheve i odlaze u treće pretkolo Europske lige!

Nogometaši Splita su na ciparskoj Larnaci (zbog stravičnog bomardiranja Palestinaca Uefa nije dozvolila da se dvoboj odigra u Izraelu) odigrali uzvrat protiv izraelskog doprvaka Hapoela iz Beer Sheve i nakon konačnih 0:0 sačuvali prednost od 2:1 iz prvog dvoboja u Parku mladeži

Nesnosna vrućina otežala je držanje visokog tempa, a igrači trenera Matića u prvih 20 minuta imali su i pomoć sreće. Vratar Vuković već je u prvoj fazi pokazao da će večeras biti heroj, a najbolji igrač Izraelaca Buzaglo u 12. minuti pogodio je stativu.

U 19. je Roce trebao glavom dovesti Split u vodstvo, ali nije i do kraja poluvremena hrvatski predstavnik se koncentrirao na udare iz kontri. S druge strane Vuković i njegova obrana odolijevali su napadima i izdržali do poluvremena i odmora.


Bitka na 36 stupnjeva vrućine se nastavila, a i u drugom dijelu bolji je bio Hapoel. Srećom, napadač Barda nije imao svoj realizatorski dan. Istaknuo se Vuković i u 72. minuti nakon udarca Buzagla, a Split je propustio priliku za gostujućom pobjedom kada je iz kontre u 81. minuti Kvesić promašio nakon dodavanja Bellea. Ipak, izdržali su do kraja dvoboja i počelo je veliko slavlje.

Split je tako napravio najveći europski iskorak u klupskoj povijesti, a u trećem pretkolu igrat će protiv ukrajinskog Černomoreca koji je lani dva puta svladao zagrebački Dinamo u skupinama istog natjecanja. Split je svoje već napravio, sve dalje bit će samo velika nagrada.

Split: Vuković, Ibriks, Galović, Glumac, Glavina, Vidović, Vojnović (od 50. Kvesić), Bagarić (od 62. Belle), Erceg, Roce, Bilić

Golovi iz prvog dvoboja presudili su konačnog pobjednika između Splita i Hapoela