HAPOEL IGRA ZA NAROD

Split na Cipru brani prolaz u treće pretkolo

24.07.2014 u 10:51

Bionic
Reading

Split je u Parku mladeži preokretom slavio 2:1 protiv vrlo dobrog Hapoela. No slijedi drugi 90 minuta (15.30), a zbog loše političke situacije Izraelci su domaćini na Cipru

Hapoel je u prvom susretu došao opravdati ulogu favorita. Krenuli su agresivno od prve minute što im se na koncu isplatilo i vodstvom. Ipak, Split je u drugom poluvremenu uspostavio ravnotežu te napravio rezultatski preokret. Nije na odmet spomenuti kako su Splićani svoj prvi gol zabili nakon prekida, drugi nakon 'nespretnog' kaznenog udarca kojeg je skrivio izraelski golman (slična situacija kao na SP-u ona između Neuera i Higuaina).

'Nismo imali normalne uvjete za pripremu. Nažalost, situacija je takva kakva je, no i dalje sam uvjeren kako imamo realne izglede za prolaz. Naš narod proživljava teške trenutke, bilo bi lijepo kada bih ovako razveselili', rekao je trener Levy, dodavši kako su izgledi za prolazak dalje 50-50.

U medijima se navodi nekoliko različitih sastava, no prevelikih promjena u odnosu na prvi susret ne bi trebalo biti. Levy forsira 4-2-3-1 sustav, pa će to vjerojatno biti tako i večeras.


Splitu očito leže preokreti i pobjednički golovi iz kaznenih udaraca. Prokušani recept iz susreta s Hapoelom su ponovili i u ponedjeljak na gostovanju u Zadru. Ohrabreni dobrim ulaskom u sezonu putuju na Cipar gdje ih čekaju paklene vrućine. Kao da to samo po sebi nije dovoljno, nego se utakmica još igra u popodnevnom terminu.

'Nismo dobro ušli u zadnje tri utakmice, no veseli nas što smo se uspjeli izvući iz tih situacija. To pokazuje karakter momčad. Hapoel nas nije iznenadio u prvoj utakmici, dobro smo ih prostudirali', rekao je trener Matić te ponovio ono što svi treneri stalno govore:

'Nećemo braniti stečenu prednost, idemo zabiti barem jedan gol.'

Dodao je kasnije da moraju biti jako oprezni nakon prekida, jer ih je samo sreća spasila u prvom susretu da Izraelci to ne kazne.

Što se tiče sastava, on ne bi trebao doživjeti promjene, što dijelom i čudi. Naime, Split je u prvom susretu proigrao ulaskom Dujmovića, Roga i Bellea. Prvi je ostao u Splitu (trener rekao da će ga koristiti protiv Istre u sljedećem ligaškom kolu), dok su Rog i Belle opet najavljeni na klupi.

Drugih izostanaka u redovima Splita nema.

U prvoj utakmici slavio je Split