UZVRAT NA POLJUDU

U Hajduku oprezni, a Irci nevjerojatno optimistični

24.07.2014 u 10:20

Bionic
Reading

U prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige Hajduk je slavio kod Dundalka 2:0. Uzvrat na Poljudu izgleda kao formalnost (20.15) iako je domaćin oprezan

Hajduk je rezultatski glatko pobijedio u prvom susretu, no ne zato što su Irci slaba momčad, već zato što je Hajduk odigrao dobru utakmicu. Barem ako je za vjerovati onima koji su gledali utakmicu uživo, budući da TV prijenosa nije bilo. Uvjeti za igru nisu bili laki s obzirom da se igralo na umjetnoj travi loše kvalitete te terenu nešto manjih dimenzija. Irci su pribjegli 'otočkom' nogometu u kojem je lopta više u zraku negoli na zemlji.

'Mediji su stvorili krivu sliku o tom Dundalku. Ljudi misle kako je riječ o bezveznim amaterima. Da se razumijemo, nisu oni ekstra momčad, no nisu niti loši. Prvi su u svojoj ligi, fizički su moćni, dosta disciplinirani...', rekao je trener Tudor pa nastavio:

'Mi smo napravili veliki korak u Irskoj, no još nismo napravili ništa. Ako primiš prvi gol, već je 'voda u ušima'. Krenut ćemo od prve minute maksimalno u najjačem sastavu.'

Ipak, taj sastav će doživjeti neke promjene u odnosu na prve dvije službene utakmice. Kako doznajemo, na klupu će preseliti Milić i Bradarić, na lijevi bok odnosno u vezni red ući Jozinović i Anđelković. Vjerojatno gleda Tudor prema nedjelji i teškom gostovanju na Kantridi koje ga čeka.

Moguće je čak da poštedu dobije i Vlašić, a umjesto njega zaigra Maloku.


Od početka sezone nema Sušića, Abduholikova i Joa.

'Danas će naša prednost biti prava trava i veće dimenzije terena. Sve ono što nam je predstavljalo problem u prvom susretu. Siguran sam kako ćemo se nametnuti na travnjaku i potvrditi prolazak dalje', poručio je Tudor za kraj.

Vrijedi još dodati da se očekuje bučna navijačka podrška. U Splitu je nastala prava mala navijačka mobilizacija nakon što je Hajduk teško oštećen od strane sudaca već u prvom kolu (kiks protiv Istre i skromnih 1:1). Bilo je u toj utakmici vidljivo (opet) kako Hajduk ima problema kada mu suparnik igra bunker. Srećom po njih, Dundalk na taj bunker nema pravo...

Irci su u prvom susretu pogodili stativu, imali još nekoliko poluprilika te na tome temelje svoj optimizam uoči uzvrata. Ističu kako su već znali nadoknaditi minus od dva pogotka.

'U našem smo prvenstvu pokazali kako imamo kapacitet za dostizanje prednost. Vraćali smo se više puta iz 0:2 zaostatka. Cilj je daleko, no moramo pokušati, rekao je trener Kenny.

O samoj igri se ne priča previše, a i nema što. Oni će opet igrati dugim loptama pa što bude. Zadovoljni su financijskom nagradom koju su dosad osigurali, pa si neće ništa predbaciti ukoliko sada i ispadnu.

Prema informacijama irskih kolega, ne bi trebalo biti promjena u kadru u odnosu na prvi susret.

Golovi iz prve utakmice