MAT U DVIJE MINUTE

Dinamo bez problema slomio Žalgiris i prošao dalje!

22.07.2014 u 22:02

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama s lakoćom su se plasirali u 3. pretkolo Lige prvaka nakon dvije pobjede protiv litvanskog Žalgirisa…

Dinamo je veći dio posla obavio već u Maksimiru prije tjedan dana kada je s 2:0 slavio protiv Žalgirisa, a u uzvratu u Vilniusu također nije dopustio iznenađenje te s dvije glatke pobjede odlazi u treće pretkolo elitnog klupskog nogometnog natjecanja.

U prvom dijelu uzvratne utakmice Žalgiris je napadao, imao određenu terensku inicijativu, ali prave prilike gledali smo isključivo s druge strane. Već u 5. minuti Radonjić je mogao šokirati domaćina nakon prizemnog ubacivanja Machada, no njegov udarac iz blizine prošao je pokraj vratnice Vitkauskasa.

Šanse su se nastavile redati za Dinamo, a Radonjić je bio taj koji se u 17. minuti našao u velikoj šansi nakon pogreške litvanske obrane, no u zadnji čas mu je blokiran udarac. Samo dvije minute kasnije Ademi je trebao zabiti kada je sam ostao poslije kornera, no pucao je pokraj gola.

Do odmora je svoju šansu kreirao i Marko Pjaca, koji je u 33. minuti solo akciju završio udarcem s dvadesetak metara malo iznad gola. Žalgiris je pak tek napravio nekoliko gužvi nakon kornera, no Dinamov golman Eduardo nije imao ozbiljnog posla.

Na početku drugog dijela sve je konačno riješeno. Već u svojoj drugoj minuti nakon ulaska u igru Soudani je krasnim udarcem matirao Vitkauskasa te tako otklonio bilo kakvu mogućnost iznenađenja.

U 49. minuti na svoje je došao i Josip Šimunić. Iskusni stoper bio je najspretniji nakon kornera i glavom je matirao litvanskog golmana.

Do kraja dvoboja Dinamo je rutinski očuvao svoju prednost i tako potvrdio plasman dalje, a već sljedeći tjedan čeka ga početak obračuna s danskim Aalborgom, koji će biti znatno opasniji suparnik…

Liga prvaka, 2. pretkolo:

Žalgiris – Dinamo 0:2 (Soudani 47, Šimunić 49), prva utakmica 0:2