SLAVLJE NA KANTRIDI

Odlična Rijeka iz penala srušila mađarski bunker

17.07.2014 u 22:23

  • +5

2. pretkolo Europske lige, Rijeka - Ferencvaros

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Bionic
Reading

U prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige Rijeka je na Kantridi svladala Ferencvaros 1:0 golom Ivana Krstanovića s bijele točke u 85. minuti

Odličan početak sezone za Rijeku. Momčad s Kantride je prije nekoliko dana osvojila Superkup nakon što je svladala Dinamo (2:1), a u četvrtak je sjajno krenula i u Europi - pred svojim navijačima srušila je mađarskog predstavnika Ferencvaros. I to apsolutno zasluženo…

Dominirali su domaći od samoga starta, imali su premoć i u posjedu lopte i u prilikama (Krstanović, Brezovec, Sharbini, Leovac...), ali nikako nisu uspijevali svladati gostujućeg golmana Denesa Dibusza.

Sve do 85. minute, kada je precizan s bijele točke bio Krstanović. Pogotku je prethodio prekršaj bivšeg igrača Dinama, Lokomotive, Slaven Belupa i Istre Tomislava Havojića na Andreju Kramariću.


Osim Havojića, za Ferencvaros su svih 90 minuta odigrala još dvojica hrvatskih nogometaša - Stjepan Kukuruzović i Mateo Pavlović.

Koliko je Rijeka bila nadmoćna, govori podatak o udarcima prema golu, 14-0, te o kornerima, 12-1, ali je samo jedna lopta ušla u mrežu.

Uzvratna utakmica na rasporedu je za tjedan dana u Budimpešti.

RIJEKA: Vargić - Tomečak, Mitrović, Samardžić, Leovac - Moises - Jugović (od 83. Jahović), Brezovec, Jajalo (od 57. Kramarić), Sharbini (od 65. Kvržić) - Krstanović.
FERENCVAROS: Dibusz - Bošnjak, Pavlović, Mateos, Dilaver - Gyomber, Nalepa (od 89. Busai), Havojić, Kukuruzović - Somalia, Ugrai (od 79. Lauth)

Pobjednički gol Rijeke