DRAMA U PARKU MLADEŽI

Veliki preokret Splita nakon gostujuće golčine

17.07.2014 u 22:29

  • +4

2. pretkolo Europske lige, RNK Split - FC Hapoel Beer Sheva

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Bionic
Reading

U prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige Split je u Parku mladeži preokretom stigao do pobjede protiv izraelskog Hapoel Beer Sheva (2:1)…

Split je nastavio s dobrim predstavama u Europi. Prvo je u prvom pretkolu prošao armensku Miku, a u drugom kvalifikacijskom krugu na uzvrat putuje s minimalnom prednošću na Cipar gdje će izraelski predstavnik, zbog nesigurne situacije u svojoj zemlji, biti domaćin hrvatskom predstavniku.

Gosti su poveli u 31. minuti pogotkom Maora Buzagla iz slobodnjaka i bili su bolji u prvom poluvremenu, ali Splićani se nisu predali.

U nastavku su 'crveni' bili čvršći, krenuli su na sve ili ništa i to im se isplatilo te su u samoj završnici ipak došli do slavlja.

Najprije je u 78. minuti glavom izjednačio Tomislav Dujmović nakon nabacivanja Ante Ercega, a osam minuta kasnije je iz jedanaesterca pobjedu Splitu donio Mate Bilić. Prije toga je vratar Hapoela Austin Ejide srušio Marka Roga.

Split: Vuković - Ibriks, Galović, Glumac, Rugašević (Rog, 60) - Vojnović (Dujmović, 46), Vidović - Bagarić (Belle, 70), Erceg, Glavina - Bilić
Hapoel: Ejide - Bittion, Soares, Pajović, Davidzada - Gordana, Buzaglo (Nassar, 81), Arel, Gabay (Melikson, 63) - Barda, Arbitman (Malul, 74)

Gosti su poveli iz slobodnjaka, ali...