ČUDAN NOVI SVIJET

Real Madrid vratio Bayernu Barcelonin dug!

29.04.2014 u 22:49

  • +23

Bayern Munich - Real Madrid

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Bionic
Reading

Prošle je sezone Bayern prošao do finala nakon pobjede protiv Barcelone s ukupnih 7:0. Sada su Bavarci doživjeli sličnu sudbinu nakon poraza protiv Real Madrida, s ukupnih 5:0. Na Allianz Areni, u uzvratu, izgubili su gotovo sramotno 0:4

Svašta se očekivalo prije uzvratne utakmice Bayerna i Real Madrida, ali vjerojatno niti optimistični navijači madridskog kluba nisu se niti usudili misliti kako bi sve moglo biti riješeno nakon samo pola sata igre u prvom poluvremenu. Toliko je vremena bilo dovoljno kako bi Real ubacio čak tri komada u mrežu Manuela Neuera i tako pokopao sve bavarske nade da mogu postati prva momčad koja je ikad obranila titulu u Ligi prvaka.

Znalo se i prije utakmice kako je jedna od najvećih slabosti Bayernove momčadi skok-igra, iz vrlo jednostavnog razloga jer su visinski slabiji od svojih protivnika. Pa ipak, gotovo da je neobjašnjivo kako je jednostavno Sergio Ramos dva prekida zaredom tako lako došao do pozicije iz koje je poentirao u 16. i 20. minuti, oba puta nakon prekida. Jednom je nabacio Luka Modrić, drugi put Angel di Maria, a proslijedio Pepe. Gotovo da nitko nije vjerovao da je moguće ovako lako voditi 2:0 protiv Bayerna…

Treći je gol istaknuo i drugu, u posljednje vrijeme veliku, Bayernovu slabost. Savršeno izveden kontranapad Real Madrida počeo je s Benzemom, lopta prvo do Balea, čiji trk završava odličnom asistencijom za Cristiana Ronalda, koji je postigao svoj 15. pogodak i tako postao rekorder Lige prvaka. Jedna od prvih ideja posjeda kakvog Bayern njeguje odlučna je obrambena transformacija koja bi presingom trebala spriječiti kontranapade, ali jedan takav presudio je u Madridu, a sada su im Madrižani ponovili lekciju i u Munchenu.

Drugo je poluvrijeme bilo tek formalnost, tijekom kojeg je Bayern stvorio nekoliko prilika, imao nekoliko lijepih udaraca, ali sve je to bilo uzalud… A posljednji je čavao u lijes na samom kraju ponovo zabio Ronaldo, za jubilarni 16. pogodak!

Kada je prošle godine Barcelona bila teško poražena protiv Bayerna, u zraku je bio osjećaj kako se stvari mijenjaju, kako jedna dinastije umire, a druga se možda rađa. Nekako je taj osjećaj ponovo ovdje… Možda nas Guardiola slijedeće sezone iznenadi te vrati ovaj Bayern na europski tron, a možda su bili i u pravu oni koji su pisali kako je Bayern tek 'siromahova Barcelona' (tekst pročitajte OVDJE) ili oni koji su najavili procvat gerila nogometa (tekst OVDJE), kakvog bismo mogli gledati u finalu!

Prvak je mrtav, čekamo novog…

Bayern - Real Madrid 0:4 (Ramos 16', 20', Ronaldo 34', 89')