PEPOVO MIŠLJENJE

Treba li Guardiola stvarno biti ponosan na svoje igrače?

24.04.2014 u 09:45

  • +15

Polufinale Lige prvaka, Real - Bayern

Izvor: Reuters / Autor: Michael Dalder

Bionic
Reading

Španjolski nogometni strateg minhenskog Bayerna Pep Guardiola bio je vrlo zadovoljan izvedbom svoje momčadi u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka

Iako je Real Madrid slavio s minimalnih 1-0, Guardiola je bio zadovoljan što je njegova momčad imala terensku inicijativu.

'Čestitam Realu na pobjedi u prvih 90 minuta. Igrali smo protiv momčadi koja ima najbolji kontra napad na svijetu, ali uspjeli smo u namjeri da kontroliramo utakmicu. Nedostajao je samo pogodak, a to ćemo pokušati nadoknaditi u uzvratu', rekao je Guardiola a potom nastavio o svojoj taktici držanja lopte u nogama bez prevelikog učinka u konačnici.

'Igrali smo brzo. Real je jako brz u kontrama i zato je bilo vrlo važno da ne gubimo lopte i da držimo posjed debelo na svojoj strani. Izgubiti loptu u fazi napada zbog previše okomite igre bi protiv ovakvog Reala moglo biti kobno', smatrao je bivši trener Barcelone, koji također vjeruje da njegova momčad nije pala u igri u nastavku.


'Igrali smo za nijansu bolje u prvom poluvremenu, ali nismo pali u nastavku. Real u prvom poluvremenu nije uspio odigrati tri dodavanja bez da nam je nakon toga predao loptu. Igrali smo protiv velikog Reala, ali ja sam jako ponosan na svoju momčad koja je večeras gospodarila terenom', optimističan je Španjolac koji je kratko najavio i uzvrat idući utorak.

'Moramo pogledati današnju utakmicu i vidjeti na koji način možemo biti još bolji na travnjaku. Bilo bi nerealno očekivati prolazak dalje nakon prve utakmice, ali mi svakako želimo igrati finale u Lisabonu', zaključio je Guardiola.