BAVARCI ČEKAJU UZVRAT

Real kontrama slomio Bayern, Pep i Mandžo nemoćni

23.04.2014 u 22:51

  • +15

Polufinale Lige prvaka, Real - Bayern

Izvor: Reuters / Autor: Michael Dalder

Bionic
Reading

Nakon prvog dvoboja polufinala Lige prvaka u Madridu Modrićev Real ima više razloga za zadovoljstvo. Razlog? Pobjeda nad minhenskim Bayernom rezultatom 1:0 (1:0)

Pep Guardiola kao trener Barcelone nikada nije izgubio od Reala na Bernabeuu, ali večeras je morao kolegi Ancelottiju priznati da je bio bolji. Guardiola je krenuo s Mandžukićem u vrhu napada i idejom da zauzme sredinu terena, no ta mu je strategija donijela uglavnom samo prividnu premoć i veliki prostor za kontre koje je Real znalački koristio.

Sami početak pripao je Bavarcima, a tada je došla 19. minuta. Mandžukić je glavom idealno spustio za Kroosa koji iz blizine pogađa blok i sjevnula je kontra iz koje je Real poveo. Coentrao je sjajno povukao lijevom stranom, došao do gol linije i dao idealnu loptu (koju je umalo stigao Mandžukić koji je pretrčao čitav teren) za Benzemu kojemu nije bilo teško pogoditi nebranjeni kut Neuerova gola.


Očekivao se nastavak Bayernove dominacije, no Real je posložio 'kontraške puzzle' i brze akcije krenule su sijevati sa svih strana. Ronaldo i Di Maria su promašili klasične zicere, Argentinac je nerezonskim šutom 'prosuo' još jednu priliku, Bayern i Guardiola nisu imali ništa od svog premoćnog posjeda i bezbrojnih dodavanja oko Realove zone.

Kada Benzema zabije u Ligi prvaka - Real nikada ne gubi. Tako je bilo i večeras, dapače Bayern nije uspio zabiti niti pogodak koji bi im znatno  uvećao izglede za novi veliki europski finale. Real je i u  nastavku prokušanim kontraškim receptom i briljantnom igrom obrambene linije bio bolja momčad, a veliki pečat pobjedi Madriđana dao je i vratar Iker Casillas koji je pet minuta prije kraja obranio jako dobar pokušaj Göetzea iz blizine. Casillasu je ovo možda i posljednja utakmica u Realovom dresu (brani samo Europu i priča se o odlasku iz kluba ovoga ljeta) na svom stadionu i zaslužio je otići u velikom stilu.

Svih 90 minuta u svojim taborima odradili su hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mario Mandžukić. I nakon šestog međusobnog ogleda tijekom karijere Mandžukić je i dalje bez pobjede (čak i remija) protiv Lukinih momčadi, ali slijedi uzvrat u Münchenu gdje će  Guardiola tražiti revanš protiv kolege Ancelottija koji ga je večeras potpuno taktički 'nadigrao'. Bit će to večer za pamćenje u Bavarskoj.

Real - Bayern 1:0
Strijelac: Benzema 19

Real Madrid: Casillas, Pepe (od 73. Varane), Ramos,Coentrao, Carvajal, Alonso, Modrić, Di Maria, Isco (od 82. Illaramendi),Ronaldo (od 73. Bale), Benzema
Bayern München: Neuer, Dante, Rafinha, Boateng, Lahm, Ribery (od 72. Götze), Robben, Alaba, Schweinsteiger (od 73. Müller), Kroos, Mandžukić