PROGNOZE KAŽU

Evo zašto Mandžin Bayern prolazi Modrića i Real!

23.04.2014 u 15:02

Bionic
Reading

Iako se pretpostavlja da će utakmica biti neizvjesna, prognoze su blago naklonjene minhenskom klubu. Međutim, i jedni i drugi imaju svoje adute

Svoju je analizu slabosti i snaga svake od ekipa napisao M_Tsigalko, analitičar s portala Tribina.hr

Real vs Bayern

Još prije nekog vremena, objavili smo kako je Real Madrid jedina momčad koja može pobijediti Bayern. Taj tekst pročitajte OVDJE.

'Prošle sezone Bayern je protutnjao Katalonijom, ponizio španjolskog predstavnika Barcelonu, ali ne vjerujem da će biti i približno tako uvjerljivi s Realom ove godine, ako će uopće i proći. Real ima kvalitetu, ima igrače za ugroziti Bayern, čija obrana unatoč statističkim podacima i ne izgleda pretjerano sigurno. Puno Guardiola luta ove sezone, Martinez igra stopera, Lahm zadnjeg veznog i slično.

Bayernovi igrači (indeks snage - Tribina.hr)

To bi se moglo pokazati ključno u duelu sa kraljevskim klubom. Ronaldo i Bale čine izrazito ubojit dvojac kada im se ostavi prostora, a to se nerijetko događa u igri Bayerna. Arsenal i United su bili preslabi da to iskoriste, ali i takvi su itekako zaprijetili moćnom Bayernu. Ono što također ide u prilog Realu i Ancelottiju jest činjenica da oni lijek za tiki-taku traže već duže vrijeme. Sigurno su naviknuti igrati protiv takvog stila nogometa, ali mora se reći da su osim dobivenog finala Kupa izgubili oba prvenstvena sraza sa Barcelonom koja je ruku na srce u padu.

Bavarci nisu u padu, ali nisu ni pretjerano uvjerljivi. Guardiola nastoji u ekipu unijeti svoj dodir, prenijeti ekipi tiki-taku koju je usavršio u Barceloni. Mnogima se to ne sviđa, ali rezultati ga za sada maze i daju mu za pravo. Moj osobni dojam jest da tu dosta toga još uvijek nije na svom mjestu i da Real ima i više nego realne šanse za proći.

Bayern je blagi favorit protiv Reala


Mane Real Madrida
Osim Gotzea, Mandžukića, Riberyja, Robbena, prijetnju za Ancelottija predstavljaju i njegovi stoperi s čijim žutim minutama jednostavno nikad ne znaš. Pepe igra u odličnoj formi, stvarno je kvalitetan stoper dugog koraka i dobre tehnike, ali svi znamo i onu drugu stranu Portugalca. Ono što nitko ne zna jest kada će se ta druga strana probuditi.

Osim njega, tu je i Sergio Ramos čija kolekcija crvenih kartona zaista izgleda impresivno. Ne znam koliko će se ljudi složiti sa mnom, ali ja bih Ramosa prodao za milijune koji se spominju (30) istog trena. Dvije tempirane bombe na istoj poziciji je malo previše za moj ukus.


Ono što bi isto tako moglo koštati Madriđane je škrtost ofanzivnog četverca. Di Maria, Bale, Ronaldo, Benzema iz utakmice u utakmicu vode egoističnu bitku. Sve su to vrhunski igrači, ali rijetko igraju kao tim. Koliko su samo puta u nedavnom El Classicu propustili matirati Barcu zbog škrtosti, a to bi Bayern mogao naplatiti. Uz to i Xabi Alonso pruža sve lošije partije. Xabiju lagano godine dolaze na naplatu i sve češće radi gluposti koje mu ne dolikuju, a uz to i kasni u startovima.
Bayern ostaje favorit, ali Real nije bez šansi… Utakmica se igra danas, u 20:45