PORTO 'STRADAO'

Korak od finala! Rakitićev gol pokrenuo ludi show Seville

11.04.2014 u 10:46

Bionic
Reading

Nogometaši Seville, Juventusa i Benfice izborili su plasman u polufinale Europske lige

Sevilla je nadoknadila pogodak zaostatka iz prve utakmice deklasiravši na Sanchez Pizjuanu Porto 4-1, a prvi pogodak za andaluzijsku momčad zabio je Ivan Rakitić. Juventus je nakon pobjede u Lyonu 1-0, u uzvratu u Torinu slavio 2-1, dok je Benfica s pobjedama 1-0 i 2-0 slavila protiv AZ Alkamaara.


Sevilla je u furioznih pola sata postigla tri gola i slomila Porto načinivši veliki korak prema polufinalu. Mrežu portugalskog sastava načeo je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić iz jedanaesterca u petoj minuti. Bio je to njegov 15. pogodak ove sezone u svim natjecanjima, a ima i čak 11 asistencija. Na 2-0 je povisio Vitolo u 26. minuti, a tri minute kasnije pogodak je postigao i Bacca. Domaćin je zakomplicirao situaciju u 55. minuti kada je branič Coke isključen, a već minutu kasnije Porto je mogao smanjiti, no Herrera je uzdrmao vratnicu. Sve dvojbe oko plasmana u polufinale domaćin je riješio u 79. minuti kada je Gameiro povisio na 4-0. U posljednjim trenucima susreta Quaresma je ublažio težak poraz Porta.

Juventus je u Torinu pobijedio Lyon 2-1, nakon što je u prvom dvoboju slavio 1-0. "Stara dama" je povela sjajnim pogotkom Andrea Pirla iz slobodnjaka u 4. minuti, a izjednačio je Briand u 18. minuti. Pobjednika je odlučio gol Marchisia u 68. minuti. Na putu do gola lopta je pogodila Umtitia i prevarila vratara Lopesa.

Benfica je polufinale izborila s dvije pobjede protiv AZ Alkmaara. Nakon 1-0 u Nizozemskoj, Portugalci su u Lisabonu slavili 2-0, a oba gola je zabio Rodrigo u (39, 71).

Posljednjeg putnika doznat ćemo nakon ogleda Valencije i Basela koji je otišao u produžetke. Basel je u prvom susretu slavio 3-0, a Valencija je istim rezultatom uzvratila na Mestalli. Basel se odlično branio do 38. minute, a potom je u razmaku od četiri minute primio dva gola. Švicarsku 'bravu' otvorio je Paco Alcacer u 38. minuti, a na 2-0 je povisio Vargas. Paco Alcacer je u 68. minuti uzdrmao vratnicu, no dvije minute kasnije je sjajnim pogotkom poravnao rezultat iz prve utakmice.

Ždrijeb parova polufinala Europske lige je u petak, 11. travnja u Nyonu. Termini polufinalni susreta su 24. travnja i 1. svibnja, a finale je 14. svibnja u Torinu.