KLJUČNI LJUDI

Dvoboji ove četvorice rješavaju pobjednike u Ligi prvaka!

01.04.2014 u 16:46

Bionic
Reading

Rooney i Ribery s jedne, te Arda i Busquets s druge strane, trebali bi biti ključni igrači u dvama večerašnjim dvobojima Lige prvaka. O njihovim bi igrama moglo ovisiti koji će klub vidjeti polufinale

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.


Tako misli Lwave, analitičar s portala Tribina.hr, koji je analizirao što bi i kako moglo presuditi dva večerašnja susreta Lige prvaka:

Manchester United - Bayern

Moyes više ne igra za naklonost publike već za onu uprave. Svi susreti do kraja svibnja su za škota kvalifikacijski. Oko Trafforda glasovi predvođeni bivšim igračima jačaju u kritici aktualnog menadžmenta. Na čelu je David Beckham, koji je očito ozbiljno zagrizao za ulazak u vlasničku strukturu. Pozadina Moyesovog imenovanja još nije jasna. Dolazak na inicijativu Fergusona prije samo par mjeseci garantirao je slobodne ruke za dugotrajni rad. Sada stvari poprimaju zanimljiv zaokret...

Ako je sir Alex stvarno inzistirao na Moyesu kao trajnom rješenju veliko je pitanje ima li sadašnja kancelarija petlje da ga otpusti. Razlog za to je osnažen činjenicom da je otkazna klauzula unosna za Moyesa, a osiromašujuća za United.

Na terenu je favorit jasan.Bez obzira na Moyesovu verbalnu predstavu s Olympiakosom i pozdrav navijačima nakon Ville Guardiola će ga uz svo dužno poštovanje pojest kao izbjeglica topli sendvič.

Ključni ljudi: Wayne Rooney i Franck Ribery

Liga prvaka, raspored MAXtv

Utorak:
Barcelona - Atletico M., Arenasport 1, 20:45
Manchester United - Bayern, Arenasport 3, 20:45
Srijeda:
PSG - Chelsea, Arenasport 3, 20:45


Manchester nema ni jednog igrača izuzev Rooneya koji bi konkurirao za prvih 11 u Munchenu. Sredina im je nedefinirana a to je u LP preveliki uteg za ovu fazu natjecanja.Zato sve analize eventualnih postava,taktike i psihološke pripreme padaju u vodu i postaju u krajnu ruku suvišne.

Što se ključa igre Bayerna tiče, preko desne strane ići će većina napada, a po običaju Robben će preuzeti dva čuvara na sebe. To će stvoriti višak prostora za Goetzea i Riberya, koji bi trebao biti ključna figura prvog dvoboja.


Barcelona - Atletico

Treba otvoreno reći – šanse su 50/50. Tko god misli da je Barca favorit pa makar i blagi u krivu je. Atletico pokazuje iz dana u dan što znači u praksi sjajan trener koji komplementira svojom filozofijom svlačionici. Agresivna igra očekuje se i u ovom susretu.

Indeks snage svih klubova Lige prvaka (Tribina.hr)
S Bilbaom su pokazali da su možda i u boljoj formi nego što su to bili u prvom dijelu prvenstva kad su tukli Real na Bernabeu. Toliko dobrih prilika su stvorili Baskima da je to nevjerojatno. Problem koji bi Barcelona mogla imati s ovom momčadi je isključivo psihološke prirode. Ako se dogodi nekakav propust u obrani onda će biti izuzetno teško jer Atletico je prerastao dječje bolesti iz prošlosti.

O tome najbolje govore utakmice s Realom u aktualnoj sezoni; sve četiri su bile priča za sebe. Prvi dio sezone pobjeda od 1-0 u gostima, pa dva poraza u kupu. I onda kad su svi očekivali laganu demonstraciju moći Ronalda, Atletico je pokazao zašto je toliko opasan; u prvenstvu su odigrali 2-2, iako su bili bolji suparnik i praktički tada izgubili dva boda. Igraju, dakle, agresivno i bez ikakvog kompleksa, a tako će i protiv Barcelone.Što se Barce tiče, Iniesta igra jako dobro i on bi trebao dobiti priliku ispred indisponiranog Cesca. Nadam se da Martino neće izmišljati toplu vodu pa stavljati Fabregasa od prve minute. Messi mora odigrati vrhunsku utakmicu ukoliko Barca želi konkretan rezultat prije uzvrata. Što se tiče Neymara, on bi trebao na teren od početka, a desnu poziciju bi prepustio Pedru nauštrb Sancheza.

U zadnjoj liniji Bartra bi trebao dobiti šansu ispred Mascherana, ali to je vjerojatno uzaludna želja jednog navijača.

Ključni ljudi: Arda Turan i Sergio Busquets

Kao i uvijek kada je utakmica eliminacijskog karaktera fokus ide na Busquetsa, najvažnijeg i najelementarnijeg igrača Barcinog sustava. Trebao bi igrati više defanzivno nego inače jer će mu društvo praviti Xavi, koji nema fizičku prisutnost da prati Turana kao prije par godina. Čak i 2011./12.se često događalo da Xavi ima problema s Ardom koji je vjerojatno jedini igrač u tom periodu sa znanjem kako izbaciti iz takta najboljeg playmakera od odlaska Zizoua. Sada su njegovi motorički kapaciteti daleko ispod tadašnje razine pa se od Sergija očekuje da djeluje više u destrukciji. U protivnom, Arda Turan će im stvoriti neviđene probleme…